Super enostaven recept za kultno japonsko torto

Naj takoj povem, da ima samo tri sestavine in je zato res enostavna stvar. Prav za ta čas: hitra in dobra, ker vemo, da ni nikoli dovolj časa. Japonska torta s tremi sestavinami je sladica trenutka: je zelo poenostavljena različica znamenite cotton cake, ki je narejena s kremastim sirom, jajci in belo čokolado. Brez masla, moke, sladkorja za končni rezultat, ki je v celoti lahek, a vsekakor dober in vreden poskusa. Vse pa le, če natančno sledite vsem korakom in receptu, saj je japonska torta iz treh sestavin le navidezno preprosta: beljake morate zelo dobro stepsti, predvsem pa slediti navodilom za pripravo. Ta poteka v v treh fazah, vsaka traja 15 minut in pri različnih temperaturah, da torta lepo raste (in ne izpade kot omleta). Ko je pripravljena, jo po želji okrasite: na primer s sladkorjem v prahu, stopljeno čokolado, marmelado ali svežim sadjem.

Japonska torta s tremi sestavinami
Japonska torta s tremi sestavinami

Tukaj je recept

Sestavine: 120 g sirnega namaza, 120 g bele čokolade, 3 jajca.

Postopek: rumenjake in beljake razdelimo in beljake stepemo v čvrst sneg. Belo čokolado stopite v vreli vodi in medtem obdelajte sir, da postane bolj kremast. Zmešamo čokolado in sir, nato pa dodajamo enega po enega rumenjake, ker jih testo mora vpiti, vmes pa skozi mešamo. Nato dodamo stepene beljake in premešamo z lopatko. Stranice kalupa s premerom 22 cm obložite s peki papirjem in namažite z maslom, nato pa vanj vlijte zmes. Ta kalup položimo potem v večjega, kamor dodamo vrelo vodo.

Kuhanje: testo damo v ogreto pečico, na 170 stopinj in brez ventilacije ter pečemo 15 minut, potem znižamo temperaturo na 160 in pečemo še 15 minut. Nato pečico ugasnemo, vendar je ne odpiramo in torto pustimo notri še 15 minut. Ko se pečica ohladi, iz nje vzamemo torto in jo po želji okrasimo.

Japonska torta s tremi sestavinami
Japonska torta s tremi sestavinami

Javite, če uspe!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. To sladico sem že večkrat videla in si rekla: tole pa moram probat. Bi pa bila dobrodošla kakšna izkušnja bralk. Verjetno je veliko odvisno, kateri kremni sir in čokolada je najboljši in seveda temperatura čokolade 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.