Super nosljivi kombinezoni

Muhasto vreme nam je te dni znova postreglo z glasno opombo, da hladna sezona še ni rekla zadnje in lahko zato sem ter tja njen ledeni rep še vedno ošvigne kak dan, dva, celo kak teden globoko v april, celo maj. Nič zato, prepričana sem, da so naše misli vseeno že povsem spomladansko naravnane, pomirjajo pa nas tudi vse močnejši oziroma toplejši sončni žarki, ki na plano privabljajo življenje in energijo. Temu primerna je tudi naša garderoba ter naše vsakdanje stajling ideje, ki po nareku določenih trendov že vsebujejo obilico cvetličnih vzorcev, svetlih, nevtralnih tonov ter neštetih ženstvenih detajlov, ki tvorijo prelepo, romantično pomlad. Med takšne kose pa ne gre prištevati le lahkotnih oblek, kratkih topov in bohotnih bluz, temveč se v vsej svoji eleganci to toplo sezono vračajo tudi kombinezoni.

Alexis
Anthropologie
Jonathan Simkhai
Zimmermann

Naj gre za dolge hlačnice in rokave ali pa povsem mini primerke, modelov je tokrat resnično ogromno. Že res, da je kombinezon eden tistih “zoprnih” kosov, ki v določenih trenutkih predstavlja pravi izziv (sploh med obiskom toalete), a se njegova nosljivost, udobnost in hkrati izredna dodelanost odkupita za vsako morebitno nevšečnost. Tu so uniformirano, moško navdihnjeni modeli, z velikimi žepi in oversize kroji, prav tako modni ostajajo safari kombinezoni, predvsem v peščenih in kaki odtenkih, seveda pa je tudi letos zaslediti pravo poplavo tistih najbolj ljubkih, z naborki in volančki, potiski in vezeninami.

Ne glede na stil oziroma model gre izpostaviti to, da se tudi pri kombinezonih pojavljajo podobne smernice, ki veljajo tako za obleke kot kostime in ostalo spomladansko/poletno garderobo. Torej rokavi so nekoliko napihnjeni ali pa jih sploh ni, pomemben je poudarek na ovratniku, še bolj pa na ozkem pasu, ki lepo oblikuje žensko figuro. Hlačnice so široke in vseh dolžin, vedno znova pa poskrbimo, da je čutiti tudi retro pridih. Za piko na i v resnici ne potrebujemo veliko, morda zanimivo torbico, svileno ruto in modno obutev, kjer ta hip dominirajo mini in midi mules petke, mokasini, bele superge in kasneje znova minimalistični sandali.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.