Tista rdeča obleka …

Nekaj je na tej rdeči obleki, kar poskrbi za strast, ljubezen in samozavest. In nedvomno je nekaj tudi v barvi, ki jo po pravici povedano kar težko nosim, a le zato, ker imam potem občutek, da me vsi vidijo. In včasih je kar dobro, če po svetu hodiš tiho in neopazno, ker tako lažje opazuješ druge, ujameš poglede, slišiš besede, deliš nasmehe in si del čudovito bogate verige, ki ji rečemo življenje. Nikoli si ne bi mislila, da bom kdaj napisala odo rdeči barvi, še manj rdeči obleki, saj gre za kos, ki ga v moji garderobi praktično ni. Ta prihaja iz butika Qualcosa di Blu Party in sem neskončno hvaležna prijateljici Francesci, ki me je oblekla za delitev točk na Evroviziji, saj ko veš, da boš nastopal pred celim svetom, no, potem je že tako, da postane obleka ključnega pomena.

Foto: Zen
Foto: Zen

Mala črna obleka je nedvomno lepa in tudi prefinjena, vendar strokovnjaki pravijo, da jo moramo kar pustiti v omari, če želimo biti zapeljive. Večina žensk se torej moti, ker se počutijo resnično seksi le v črni obleki: morda grešijo zaradi negotovosti in želje po varnosti (mala črna je namreč prav to: varnost), morda zato, ker rdeča zahteva več poguma in, da, tudi rdečo šminko. Marsikaj se lahko naučimo tudi iz sveta kinematografije: kako bi sramežljivi Gene Wilder izgubil razum zaradi Kelly LeBrock v kultni uspešnici “Woman in Red” iz leta 1984, če bi nosila povsem normalno obleko in ne tiste nore, seksi, rdeče različice? Tudi spolnost in rdeča barva gresta z roko v roki: psihoantropološka raziskava, o kateri je poročal Daily Mail, je pokazala tudi to: moškega privlači rdeča tako kot bika. Amen. Ženska, zavita v škrlatno barvo, je lepša in bolj čutna, saj ta odtenek pozitivno vpliva na moška čustva in ima, morda tega ne veste, še eno vrlino. Rdeča namreč “odvrne” oko od morebitnih napak in pokaže samo dobro.

Foto: Zen
Foto: Zen

Rdeča je od vedno simbol erosa, razumljena kot telesna in strastna ljubezen. Rdeča je strast, ki preplavi zaljubljence, je plamen, ki zasveti v srcih, a rdeča je tudi čista in romantična ljubezen, sestavljena iz povezave med srcem in umom. Zato ni presenetljivo, zakaj je ta barva tako privlačna ter zakaj je emblem celotne ljubezenske sfere z vsemi svojimi odtenki. Na primer ali ste vedela, da so vse do devetnajstega stoletja neveste nosile rdečo obleko? Zanimivo, kajne? Sicer glede poroke ostajam do groba zvesta beli, a ta rdeča, no, priznam, da me je osvojila in tudi prijetno presenetila. Skozi zgodovino in v različnih kulturah je bila rdeča barva kraljev, plemičev in vernikov, kar je razvidno iz različnih pričevanj, ki jih najdemo v svetu umetnosti. To pomeni, da je hitro postala simbol razkošja, prevzema oblasti in poguma.

Foto: Zen

Če izbereš rdečo, želiš pokazati svojo individualnost, razkazovati ženstvenost, izraziti živahnost in željo po zapeljevanju. Tiste, ki obožujejo rdečo barvo, so običajno optimistične, vesele, pozitivne, zagrizene, odločne, drzne in polne energije. Gre za strastne osebe na vseh področjih življenja, ki se želijo uveljaviti tako v karieri kot v občutkih, se ne bojijo vpletati in žrtvovati za dosego svojih ciljev. No, zagotovo ni najbolj primerna barva za sramežljive in negotove ljudi, ki pa se lahko vedno odločijo za rdeč detajl: torbico, pas, šal, jakno ali celo samo lak za nohte in šminko. Zanimivo, da je bila ta obleka zame varen pristan, ko veš, da bo šlo vse dobro preprosto zato, ker te rdeča objame, varuje, spoštljivo govori o tebi in te morda naredi še bolj ženstveno. Zaključila sem, da moram nujno nabavit še kakšno rdečo obleko in še kakšen odtenek rdeče šminke, kar tako, da nikoli ne pozabim, kako noro lepo je biti ženska.

Foto: Zen
Foto: Zen

In še enkrat hvala ekipi Qualcosa di Blu Party, ker so vedno ob meni takrat, ko jih najbolj potrebujem.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

14 komentarjev
  1. Lorella, mirno si lahko večkrat privoščite rdečo obleko in izstopate… zelo vam pristoji, sploh v kombinaciji z vašimi temnimi lasmi… čudovita! Saj poznate prelepo pesem The lady in red?

    Pozdrav, Renata

  2. Odlicno ti pristaja rdeca. Vem pa, da je nekatere zenske res ne marajo. Imam kar nekaj taksnih sodelavk. Tako, da kar pogumno, ker si obcudovanja vredna.❤

  3. Še ena Renata podpre to, kar je rekla Renata: nosite rdečo, samo še poudari vašo lepoto, ženstvenost in moč.

  4. Se pridružujemo ostalim puncama, da je tale rdeča vrhunska. Zelo lepa, čutna in ja, večkrat si jo nadenite..tudi sama imam eno poletno obleko v rdeči barvi in moram priznati, da se v njej počutim malce posebno, seksi..še posebej, če obujem visoke petke. Objem na obalo, draga Lorella,
    Simona

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.