Včasih je dobro objeti sebe

Včeraj sem si z zanimanjem prebrala članek o skrivnostni škatli ter o tem, da bi vsaka izmed nas morala imeti nekje škatlo, simbolično, a spet ne preveč, v katero bi spravljala svoje spomine. Saj veste, ženske smo vedno polne sentimentalnih priveskov: karte za kino, prazna steklenica parfuma, uhani s pomenom, pisma in podobno. Prostor, ki je samo naš. Ampak članek me je pritegnil zato, ker je pravzaprav govoril o tem, da je vsaka ženska svet zase in prav zanimivo bi bilo pogledati, kaj vse se nahaja v teh škatlah, saj niti ena ne bi bila popolnoma ista. In potem so sledili napotki, kako narediti škatlo iz povsem običajne škatle za čevlje, jo pobarvati, zalepiti kakšen dodatek ali lepo misel ter notri postaviti predvsem stvari, ki nas naredijo srečne. Razmišljala sem, kaj bi vse dala v svojo škatlo in ugotovila, da bi potrebovala res veliko: vedno sem pozorna na citate za inspiracijo, lepe slike notranje opreme, fotografije vrtov in dodatkov na modnih pistah (perje pa je prav gotovo moja šibka točka). V škatli bi bil torej moj svet, poln različnih odtenkov, predvsem pa samo moj in že vidim, da bi škatla skrivnosti prerasla v škatle, organizirane in lepe, delčke mojega življenja in odsev mojega Jaza. Kot že mnogokrat rečeno: biti ženska je čudovito.

Foto: Lost Production
Foto: Lost Production

Če se za trenutek ustavim in poskusim ujeti vse odtenke, ki jih skrivam globoko v sebi, vem, da hkrati obstaja tudi rdeča nit, ki nas povezuje. Nekateri pravijo, da smo muhaste. Drugi, da smo vražje. Tu in tam slišimo, da smo nežnejši spol, marsikdaj pa je tako, da smo preprosto svet zase. Vse živimo življenje 100 na uro in marsikdaj pozabimo na majhne, velike stvari, ki nas varujejo pred agresivnim okoljem. Med temi je tudi Lunay, ki na prvo mesto postavlja zdravje žensk, saj moramo biti osveščene, informirane in prav je, da imamo možnost izbire. Dekleta in ženske lahko danes izbiramo med ogromnim številom različnih izdelkov. Vsi so bele barve, obljubljajo dobro počutje, mehak dotik, občutek bombaža, zato hitro pomislimo, da so naravni in varni. A večinoma so narejeni iz umetnih materialov, celuloze in viskoze. Ti materiali so lahko škodljivi za zdravje in okolje. Lunay ponuja rešitev – higienske vložke in tampone, ki so v celoti narejeni iz 100 % naravnega bombaža. Koža mora dihati in le bombaž ji to omogoča. Ta je na površini in v jedru izdelkov.

Foto: Lost Production
Foto: Lost Production
Foto: Lost Production

Ko sem prvič naletela na izdelke Lunay sem se zaljubila najprej v ime, ker spominja na Luno, ki je ženskam tako blizu in je resnično del nas. Včasih mi je všeč, če sama sebi poklonim objem. Vem, ja, je nekaj zelo preprostega, a kaj ko se premalokrat ustavimo in si ga dejansko tudi privoščimo. Na Lunay gledam, kot na pristen objem z globokim sporočilom: imam rada svoje telo in spoštujem svojo ženskost, saj vam iskreno povem, da za nič na svetu ne bi bila v drugi koži.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.