Včasih je manj še vedno več

Pa naj gre za naš lepotni ali pa modni look, pogosto še vedno srečujemo zapoved “Manj je več”. Letošnja zima nekako ostaja izredno pestra in vsekakor razdeljena na dva pola. Po eni strani nas navdušujejo vzorci, bleščice in razkošje, po drugi pa vse pogosteje stremimo k minimalizmu, ki tokrat veleva nevtralne tone, strukturirane kroje ter ogromno stila, ki diši po retro modi. Prepričana sem, da tudi največje ljubiteljice glamurja tu pa tam oblečejo najbolj bazičen look, kot sta recimo bela srajca in kavbojke, medtem ko so lasje speti v figo, obraz pa pravzaprav skoraj brez ličil. In še vedno ostanejo modne, saj namreč znajo nositi tudi to. In ravno v tem je ves čar.

Net-a-Porter
Net-a-Porter
Net-a-Porter
Net-a-Porter

Trenutni trendi priporočajo čudovite, pastelne odtenke kaki zelene, nebeško modre in nežne roza, zbledele rumene in neštete kožne tone, ki v družbi intenzivnejše rjave ustvarjajo nekatere najbolj očarljive, nevsiljive barvne kombinacije te zime. Tudi tu stavimo na dolge plašče in kostime, na midi krila in maksi obleke, na tople pletenine in dobro krojene kombinezone. Seveda to še ne pomeni, da se moramo odreči zanimivim kosom. Navaden, raven kroj hlač na primer zamenjajmo z balonastim, krilo naj bo plisirano, medtem ko pri oblekah ohranimo visok ovratnik in dolge, a poudarjene rokave. Manj je več tudi pri vrhnjih kosih, zato bo dolg, kamelje rjav, črn ali temno moder plašč še kako dobrodošel dodatek celotni podobi, enak nivo pa lahko ohranimo tudi pri obutvi, pa čeprav ogromno smernic predlaga ravno obratno, torej gležnjarje ali škornje, ki jih bomo opazile že na daleč.

Dior
Dior

Zelo malo je za lep zimski look potrebno tudi na našem obrazu. Drži, da to ponavadi velja za poletje, pa vendar te hladne mesece make-up ostaja zelo naraven, preprost. Lepo počesane obrvi, malo maskare v kombinaciji z nežnim senčilom v rjavi, rahlo obarvana lička in glossy ustnice bo zagotovo zmagovalni look, ko dodamo pleteno kapo in šal, pa tudi spomladi, ko bodo na vrsti že lahkotnejši outifti.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.