Suknjič ali blazer? Med tema dvema kosoma oblačil obstaja bistvena in malo znana razlika. Po eni strani je suknjič ključni kos obleke in ga je treba kombinirati s hlačami iste barve in blaga. Po drugi strani pa je ženski blazer običajno daljši od klasičnega suknjiča. Izdelan je iz blaga, ki je lahko zelo posebno in prav nič gladko, predvsem pa ni najbolj preprostega, enostavnega dizajna, kar pomeni, da z njim lahko zelo eksperimentiramo. Pravzaprav obstaja veliko modelov, običajno okrašenih z lepimi, posebnimi gumbi ali enakim odtenkom blaga. Skratka, popolna pot med športnim in ležernim ter formalnim in elegantnim. To nam je všeč, kajne?

Foto: Zen
Foto: Zen

Rezultat? Za razliko od klasičnega suknjiča ga lahko enostavno kombinirate s katerim koli kosom oblačila: od zelo elegantnih hlač z visokim pasom, preko kavbojk in do oblek ter mini kril. To pojasnjuje, zakaj je blazer tako bistven: vedno je dobra izbira in vedno izgleda brezhibno, tudi v pastelni različici. Pravzaprav se vedno lahko poigrate z barvami, potiski in vzorci, če pa želite iti na klasiko, potem morate le izbrati kos, ki približno spominja na Chanel, morda dopolnjenega z bisernimi gumbi. Izgleda odlično na vsem, seveda tudi na kavbojkah, saj jim podari tisti dodaten prefinjen, šik pridih.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Od enojnega do dvojnega zapenjanja, do modelov brez gumbov: kateri vam je ljubši? Kateri koli model oblečem, se vedno odločim za odpeto različico, saj se tako počutim bolj svobodno. Ikona stila, pa tudi simbol ženske emancipacije, je blazer skozi desetletja doživel različne preobrazbe, ki so vplivale na njegov dizajn. Kar osvaja, je njegova vsestranskost, zaradi katere je neizogibno v vaši garderobi kos, ki se prilagaja vsakemu videzu. Svoj najelegantnejši stil razkriva skupaj s klasičnimi palazzo hlačami in oversized krojem, primeren pa je za kombiniranje v ležernem videzu s kavbojkami do zelo sveže kombinacije blazerja, hlač in superg, a vedno v športno šik različici.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Svoji kolekciji blazerjev se ne bi odpovedala za nič na svetu, zdijo se mi nenadomestljivi in ​​ženstveni, tudi ko obujem športne copate. Ampak priznam: s petami je zgodba povsem drugačna.

Moj stil je sledeč: blazer, srajca in hlače Chicwish.

2 Comments

 • Posted 3. februarja, 2023 18:03
  -Debora

  Lorella pozdravljena,
  precudovita si. Kombinacija je zadetek v polno, je sik razlicica moje danasnje sportne kombinacije….temo moder blazer, srajcka, kavbojke in pete….ja brez petk se strinjam ne gre. Pas mi je tudi vsec…dodatno nadgradi stil.
  Lp, Debora

  • Posted 4. februarja, 2023 9:09
   -Lorella Flego

   Res je super tudi s kavbojkami ❤ miren vikend želim

Komentiraj