Vrača se žamet

Nekako smo se navadile, da hladna sezona ne more miniti brez kančka žameta. Včasih je slednjega nekoliko manj, spet drugič so z njim preplavljene vse trgovine. No ja, slednje bo vsekakor veljalo tudi za letošnjo jesen in zimo, saj so skoraj vse najpomembnejše modne hiše žamet postavile na pedestal ter z njim počastile nekatere najlepše stajlinge mrzlih mesecev. Trendi torej ponovno velevajo ta udoben, mehek in predvsem razkošno delujoč material od glave do pet in ne le v klasičnih barvah, kot so morda črna, temno rdeča ali temno modra, temveč tudi v bolj presenetljivih odtenkih rumene, zlate, rjave, vijolične in podobno.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Med najlepšimi jesenskimi podobami v žametu so zopet kompleti, pa naj gre za kostim s hlačami ali krilom, za ujemajoče krilo in top ali pa kako drugo različico. Vse skupaj letos močno spominja na retro stil, tako med barvami kot kroji, dovolj je sicer že posamezen kos, pa vendar tokrat velja “več je boljše”. Super so tudi dolge žametne obleke, ki vsekakor delujejo nekoliko gotsko, sploh ko jim dodamo temnejše tone in grobo obutev. Predlagam, da tudi v tem primeru ciljamo na obleke na preklop, z globokim dekoltejem in drznim razporkom, poleg nosljivih gležnjarjev pa so skoraj bolj zaželeni škornji, seveda tudi slednji v retro obliki, ki diši po preteklih 70. ali 80. letih.

Akris
Net-a-Porter
Net-a-Porter
Net-a-Porter

Nenazadnje omenimo še posamezne kose v čudovitem žametu. Tu so žametne srajce, ki večkrat v sebi skrivajo nekakšen kavbojski look, prav tako so IN tanjši, žametni puliji, ki so odlična kombinacija mnogim overall hlačam in oblekam, pa tudi mini in midi žametna krila, predvsem tista ozka, ki jih z lahkoto nosimo tudi v službo. Dobra stran tega vsestranskega, a hkrati izredno prefinjenega materiala je tudi ta, da nas skozi najhladnejša obdobja prijetno greje, zato pač tudi letos ni izgovora, da ga ne bi vsaj vsake toliko vključile tudi v naš vsakdanji look.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.