Vsak konec je le nov začetek

Vsi imamo radi nadzor nad svojim življenjem in spremembe velikokrat ogrožajo tega. Ko nečesa ne moremo nadzorovati, se lahko pojavijo naši največji strahovi, ki nas ohromijo in še otežijo življenje. Iz con udobja pa moramo iti, če hočemo osebnostno rasti in doživljati nove stvari. Lahko se upiramo spremembi, se borimo proti njej ali jo ignoriramo. Tako pa ostajamo v službi, ki jo sovražimo, ali v odnosu, zaradi katerega dvomimo o svoji lastni vrednosti.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ko se na ta način odzovemo na spremembe, si otežimo življenje, posledično pa stresno živimo, lahko pa celo preide v depresijo, občutke zamere ali tesnobe. Verjeti moramo v to, da smo na tem svetu zato, da se učimo, rastemo, se razvijamo in da imamo številne priložnosti, ki pridejo s spremembami.

Vir: Pinterest

Na konec moremo gledati kot na začetek in sprememba je le prehodna točka med obema.

Na nov začetek gledamo kot v neznano, ki nas ne plaši, ampak kot priložnost, ki je polna neskončnih možnosti. Strah pred spremembami lahko premagate tako, da se zavedate, da prehajate med koncem in začetkom. Včasih lahko samo to, da greš skozi spremembo, pomirja. Dovolite si čutiti tisto, kar morate čutiti. Če morate objokovati izgubo konca, jo objokujte. Če ste jezni zaradi tega, kar se konča, bodite jezni. Dovolite si izraziti svoja čustva in jim dovolite, da tečejo skozi vas, da vas ne obremenjujejo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Spremembe so lahko stresne, vendar nam spreminjanje perspektive lahko pomaga, da se skozi spremembe premikamo čim bolj pozitivno.

Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.