Zakaj imamo veliko stvari v omari in ničesar obleči

Ne mislite, da se sama ne srečujem s to težavo. Se, mnogokrat, še posebej enkrat na mesec, ko sem “pri tistih dneh” in se mi zdi, da bi vse skupaj dala ven in podarila, čeprav vem, da je absurdno, ker moja omara poka po šivih in stvari niso ravno za v smeti. Pa vendar … Gre za občutek, ki ga začuti prav vsaka izmed nas, in ravno včeraj sem sedela s prijateljicami, ko je ena potegnila ven to večno temo: “Imam polno omaro, ampak nikoli ne vem, kaj obleči, kar me spravlja v obup“. Seveda so potem padali nasveti o pospravljanju in pametnem nakupovanju, sicer pa je tako, da smo vse v sebi malo kompulzivne in marsikateri kos se znajde v omari zato, ker je bil v resnici tolažba. Torej kako se soočati s to težavo.

vir: Pinterest

Ključna beseda je doslednost. Če se zjutraj zbudite z občutkom, da je vaša omara zelo polna, hkrati pa notri ni nič pametnega, je to zato, ker so si stvari med seboj preveč različne in jih ne uspete kombinirati. Ta doslednost mora biti prisotna na treh področjih, in sicer:

BARVE

To seveda ne pomeni, da mora biti cela omara v istih barvah, daleč od tega, ampak vsaj malo morate paziti na odtenke in kupovati kose, ki se med seboj ujemajo. Torej stavite na hladne ali tople odtenke, ker jih boste tako lažje kombinirale. Jasno je, da morate imeti malo črno in tudi malo belo obleko, glede ostalega pa najdite doslednost pri barvah, ker je to vaše vodilo. Primer: imate deset plaščev v rjavi barvi in deset parov salonarjev v črni, kar pomeni, da nimate nič pametnega obleči!

MATERIALI

Tudi materiali morajo biti med seboj kompatibilni. Najtežje je, ko stavite na kose, ki so zelo lahki (denimo svileni) ali izredno težki (kot je volna). Stavite torej na vmesne tkanine, ki jih lahko tudi plastite, tako kot se nosijo stvari danes. Primer: v omari imate ogromno blazerjev in tudi bluz, vendar jih nikakor ne spravite skupaj. To se najbrž zgodi zato, ker so bluze pretežke ali pretrde, blazerji pa denimo žametni, kar ne gre skupaj. Vedno pomislite na kose, ki jih že imate, in si šele potem omislite nove.

STIL

Morate ga najti in vem, ni enostavno. Nismo vse za volančke in roza barvo, prav tako nismo vse za superge in kavbojke. Kakšen je torej vaš stil? Bodite dosledne in kupite kose, ki mu 100 % pripadajo. Če ste torej športen tip, je tista bluza z volančki, ki ste jo kupili na popustih, popolnoma nesmiselna, ker se ne sklada z ostalimi kosi, zato tudi samotno visi na obešalniku. Pri nakupovanju je vedno tako, da je bolje kupovati manj in bolj kvalitetno, kot pa obratno. Če potrebujete inspiracijo za stil, naj vas vodijo lepe slike in stajlingi na Pinterestu, kjer boste prav gotovo našle tisto, kar vam je 100 % všeč.

vir: Pinterest

P.S.: ste se kdaj vprašale, zakaj imajo moški veliko manj težav s tem? Ker so veliko bolj enostavni in imajo manj stvari v omari, oziroma so zelo osredotočeni na določen stil in ne zgrešijo. Na koncu torej zmagata doslednost in enostavnost.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Draga Lorella☺,
    pa si me dobila:), jutri bo takoj nov red v omari:), hvala za uporaben in koristen članek,
    objem in lep teden želim, Karin

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.