Zakaj je izbira pravega perila pravzaprav vse

Ker danes slavim detajle in drobne pozornosti, se bom dotaknila tudi sveta spodnjega perila. Ne vem, koliko je za vas pomembno, saj imamo ženske s perilom poseben odnos. Za nekatere je zgolj nuja, za druge je pravi fetiš; nekatere so res pozorne na perilo, ki se tako intimno dotakne kože, druge pa tega aspekta niti ne vidijo. Jaz pripadam kategoriji “Spodnje perilo je vse”, vendar niti ne v smislu zapeljevanja, čeprav priznam, da ima perilo zelo posebno moč, bolj v smislu, da je izbira pravega ključnega pomena za samozavest in zato, da obleka dobro stoji.

Foto: Zen za Komet

Izbira pravega perila je včasih kar zahtevna stvar: nismo razpoložene, ne najdemo pravega nedrčka, se zaljubimo v model, ki res ni za nas, ali imamo dvome na področju materiala. Pride pa tudi trenutek, ko bi imele kar celo kolekcijo, s pižamami vred in ko iskreno ugotovimo, kako perilo zna spremeniti postavo. Sama nosim različne znamke, a danes bi se rada ustavila pri domačem Kometu, za katerega nisem bila prepričana, da je še v akciji, a s to kolekcijo me je zelo presenetil. Komet me popelje nazaj v preteklost, ko sem vse te drobne stvari (ki pa so še kako pomembne) kupovala z mamo in dobro sem vedela, kako je pomembno imeti na sebi kose iz dobrega materiala, da koža lahko diha, me pa se v njih počutimo res vrhunsko.

Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Kometåç
Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Komet

Kako izberemo pravo perilo?

Ključnega pomena je, da poznamo svojo konfekcijsko številko; če smo v dvomu, vedno izberemo kos za pol številke večji in ne manjši, kar je zelo pomembno pri nedrčku.

  • Barve so lahko osnovne: črna, bela in bež, saj jih bomo največ nosile in tudi najlažje kombinirale takrat, ko imamo na sebi nekaj rahlo prosojnega.
  • Med nujnimi kosi je body, na katerega marsikdaj pozabimo, a zna rešiti veliko situacij, tudi s kavbojkami!
  • Bombaž ali kaj drugega? Odvisno. Bombaž za vsak dan, kaj drugega za posebno priložnost, če gre za komplet, ki je res drugačen.
  • Pozor na: širino naramnic, če imate velik dekolte in elastičnost čipke (kvalitetna je vedno dovolj elastična).
  • Ne pozabite: telo se skozi čas spremeni, nič hudega, če je bilo včasih B in zdaj je C ali obratno. Tudi telo je fluidno, kot življenje, pozorno spremljajte in bodite srečne.
Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Komet
Foto: Zen za Komet

Težko grem od doma brez čipke, če je že nimam na topu ali dodatkih, jo imam prav gotovo na koži. Četudi gre za perilo za oblikovanje postave, mi je vseeno všeč, da je obrobljeno s čipko, saj prav ta detajl podari nekaj ženstvenosti in lahkotnosti tudi kosu, ki ima morda nekoliko bolj športen pridih. Komet je bil od vedno sinonim za odlične tkanine in zelo natančno izdelavo – vse je narejeno pri nas, kar podarja njihovim linijam pristno dodatno vrednost, ki je v teh časih res ne smemo zanemarjati. Všeč mi je, ko se v svoji koži počutim dobro in super se mi zdi, če se lahko prav s pomočjo perila objamem, ker včasih potrebujemo le to: malo več nežnosti.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.