Zakaj je pomembno živeti v urejenem domu

Dom je kraj miru, varno zatočišče pred krivicami, strahovi, dvomi in razprtijami. Doma se počutimo varni, tu najdemo svoj mir, tišino in ljubezen. Ko se po dolgem in napornem delovnem dnevu vrnemo domov, je pomembno predvsem, da nam je udobno in prijetno. Vsak kotiček našega doma naj nam bo pisan na kožo v smislu udobja po naši meri.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če preživimo veliko časa doma, poskrbimo za umirjen tempo brez stresa, da bomo lahko sprostili um in telo. Dom naj bo urejen tako, da se bomo lahko prepustili ugodju in užitkom ter da bomo v harmoniji s seboj in z drugimi. Poglejmo, kaj lahko naredimo, da nam bo doma prijetno, udobno in lepo. Izberimo preprosto pohištvo živih barv – prostor bo izžareval udobje in domačnost. Izberimo udobne sedežne garniture in velike mize, da nam bo prijetno v družbi prijateljev, ko bomo z družino ali domačimi ljubljenčki. Naj se naša osebnost odraža tudi skozi spominske fotografije ali predmete, ki govorijo o nas.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Poigrajmo se s svetlobo in toplimi toni, saj se bomo lažje sprostili in si odpočili. Priporočljivo je, da si omislimo regulatorje svetlobe, s katerimi lahko prilagajamo jakost svetlobe. Odlična alternativa so svečke, ki pričarajo prijetno romantično vzdušje in so nepogrešljive med meditacijo in sproščanjem. Odklopimo se od tehnologije in preostalega sveta. Vzemimo si čas zase, berimo, poslušajmo glasbo ali počnimo kaj, kar nas veseli. Tako se bomo odklopili in se povezali s svojim globljim jazom ter pozabili na druge dnevne obveznosti. Prijetne trenutke delimo z najdražjimi v posebnem kotičku, kjer si lahko privoščimo druženje ob glasbi ali kosu slastne torte. V takih trenutkih poskrbimo za zastrto svetlobo, sveče, sveže cvetje in okusne jedi. Uredimo si kotiček, kjer bomo lahko telovadili in se otresli stresa, ki se je nabral čez dan.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

V prijetnem domu se bodo vsi bolje počutili in bodo boljše volje. Ogledala so zelo dobrodošel kos pohištva, ker imajo dekorativno funkcijo, zapolnijo prostor in ga naredijo svetlejšega, zračnejšega in večjega. Priznajmo si, da so ogledala privlačna, skrivnostna in zanimiva. Prav čarobno je, ko vidimo svoj odsev ali odsev prostora v ogledalu. Okrašena, velika, z elegantnim okvirjem ali čisto preprosta ogledala že od nekdaj krasijo stanovanja, hiše, dvorce in palače. Bivalnim prostorom vdihnejo stil, razkošje in eleganco. Tako kot pri ljudeh tudi za dom velja upoštevati določena pravila, ki poskrbijo, da je ambient lepši in res pride do izraza.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.