Zakaj sem še vedno za vijola

V resnici ne smem niti pomisliti, da bo vijola prej ali slej šla iz mode, če pa se bo slučajno zgodilo, srčno upam, da bo to čez veliko let, ko bom tudi sama, morda, sita te barve. Da jo od nekdaj obožujem, je dejstvo, in prav tako, da se v njej vedno odlično počutim. Vijolična je povezana s skrivnostjo, mistiko, pokoro, nezavednim, skrivnostnostjo, vraževerjem, melanholijo, smrtjo, strahom, usmiljenjem, frustracijami, postom, šarmom, ponižnostjo, sanjami in magijo. V krščanstvu je povezan s kesanjem, odrešenjem in meditacijo. Ima res ogromno odtenkov in morda je meni najljubši tisti svetel, ki že meji na lila.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Lila barva velja za svetlo vijolično, ki lahko skoraj postane bela. Njen pomen je prebujanje duše in predstavlja nadzor razuma nad čustvi. Je povezava med telesom in umom. Ženski svet jo zelo ljubi, saj omogoča veliko lepih kombinacij. Gre z vsemi ostalimi vijola barvami, z belo in slonokoščeno, z roza in pasteli, ki vsebujejo nekaj modre. V času, ko so ponovno aktualni kostimi, elegantni in poslovni, zna biti vijola barva nekaj novega tudi na tem področju. Drzno? Vsekakor, a včasih je kar dobro, če gremo iz cone udobja in si privoščimo nekaj povsem drugačnega, kot v tem primeru.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vijola kostim sem omilila z umazano belim topom; kombinirala sem ga tudi s topom v povsem enaki barvi, kar mi je bilo zelo všeč, saj sem vedno za monokrom kombinacije. Prav tako je bila z njim uspešna bela bluza v romantičnem slogu. Nosila sem ga tudi s športnimi copati, tako je bil sicer veliko bolj casual in manj eleganten. Po eni strani mi je bilo všeč, po drugi pa je gladka tkanina kostima skoraj narejena za visoke pete – je pa vedno stvar okusa in priložnosti. Vztrajam pri vijola odtenkih, tudi zato, ker jih lahko vedno plastim: od svetlega do temnega, tvorijo izredno harmoničen skupek, ki me po svoje dobesedno pomirja. No, saj to je tudi sporočilo te magične barve.

Za tiste, ki vas zanima: kostim Mango, svilen top Pinko, čevlji Mass, torbica Tory Burch, nakit Michael Kors in Comma.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.