Zame samo najboljše

Kaj vam pomeni biti ženska? Najbrž ujeti vse odtenke, ki jih skrivamo globoko v srcu in hkrati živeti v sožitju s svetom, ki zna biti zelo naporen. Tempo življenja je namreč zelo intenziven in ženske smo se navadile, da držimo vse stebre ne le doma, temveč tudi v službi. In včasih je vsega preveč, preprosto ne gre, imaš občutek, da potrebuješ oddih, odmor od vsega in se malo resetiraš. Vsaka izmed nas doživi trenutek, ko bi se morala ustaviti, sama sebe objeti in si dovoliti, da ponovno zadiha. Sem med ženskami, ki imajo zelo bolečo menstruacijo; zame so ti dnevi ne le naporni, temveč že skoraj moreči, ker me vse skupaj dobesedno ustavi, kot bi bila avtomobil, ki vozi s potegnjeno ročno zavoro, saj delam stvari, ki zelo obremenjujejo moje telo v času, ko prav to zahteva počitek. Celotno počutje poskušam obvladati tako, kot najbolje znam, pa tudi tako, kot vem, da je prav, torej z izbiro pravih vložkov in tamponov, ki so iz 100 % bombaža, naravni, ne dražijo in poskrbijo, da se tudi sama počutim bolje.

Foto: Zen
Foto: Zen

Tako kot skrbno izbiram obleke, ličila, dodatke za dom, dopuste in hotele, tako moram dobro izbrati tudi pripomočke za intimno nego. Pravzaprav mi je žal, da do tega spoznanja nisem prišla že v mladih letih, ko so se začele moje težave, a treba je priznati, da takrat nismo bili osveščeni kot danes in ni bilo interneta, zato se je o tem tudi veliko manj govorilo. Ne maram tabujev, zato se tudi o tej temi odprto pogovarjam: Lunay mi je dal možnost stopiti v nov svet, ki je zelo prijazen ženskam, jih razume ter ustvarja pripomočke, ki nam pomagajo na pameten način. Zame je to trenutek, ko lahko svojemu telesu pokažem hvaležnost, preprosto zato, ker sem živa, žena, mati, prijateljica, hčerka, ki se vsak mesec sooča z menstrualnimi težavami in hkrati skuša ujeti sporočila notranjega Jaza.

Foto: Zen
Foto: Zen

Nekoč mi je ginekologinja zelo preprosto obrazložila: “Tvoje telo ti jasno pove, da obstaja tudi čas, ko naj bi se ustavila, spila čaj, vzela knjigo in malo počivala.” Težava je v tem, da ga ne poslušam, ker je okoli mene toliko vsega, da je prav nemogoče razmišljati, da se boš morda ustavil. In potem se čudimo, zakaj nam je hudo in trpimo zaradi bolečin. S pomočjo Lunaya gledam sedaj na menstruacijo kot na teden v mesecu, kjer sem bolj ranljiva, a hkrati zanimivejša, manj odporna, a hkrati bolj senzibilna; bombaž poskrbi, da nimam vnetij in gre zato vse skupaj hitreje mimo, hkrati je Lunay poskrbel za slog; povprečna ženska naj bi v življenju porabila približno 17.000 vložkov in tamponov. Kar impresivna številka, kajne? Verjetno nikoli niti ne pomislimo, koliko higienskih izdelkov porabimo skozi leta. Še manj najbrž pomislimo na to, kaj preko njih vnesemo v svoje telo. Številni higienski izdelki so narejeni iz sintetičnih materialov, ki so neprijazni za kožo in škodljivi za zdravje. Nekateri vložki so podloženi s plastiko. Ta ni porozna in koži ne omogoča dihanja. Včasih se zato lahko zgodi, da se koža na predelu spolovil preveč poti, s čimer se ustvarja popolno okolje za nastanek bakterij in s tem bakterijskih okužb.

Foto: Zen
Foto: Zen

100 % naravni bombaž je najboljša in koži najbolj prijazna izbira, ko se odločamo za nakup higienskih izdelkov. Lunay: moja izbira.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.