#26 Moje življenje, moja pravila

Najbrž ni večjega zadovoljstva od trenutka, ko sezuješ zaprte čevlje, odvržeš nogavice in najdeš japonke ali odprte sandale. Zdi se mi, da smo vse prav dolgo čakale na ta trenutek in končno je prišel. Ne vem, zakaj, a to oblačenje na čebulo zna biti tudi utrujajoče in poletje je nedvomno čas, ki nam je dan tudi zato, da najdemo sebe. V iskanju majhnih, včasih velikih stvari, ki sestavljajo našo dušo, je tako, da raziskujemo kotičke, ki so povsem neznani. In tam se tudi ustavimo, no, vsaj morali bi se. Te dni sedim na robu svojega srca, našla sem gugalnico, ki me pelje gor in dol in ne mislite, da mi je ob odhodu hudo, ker imam še vedno metuljčke v želodcu. Veselim se življenja v vseh odtenkih in ne bi zamudila niti enega trenutka. Ker sem jih tako ali drugače že veliko.

Ne bojim se samote

In razlog je zelo preprost. Samota je tiha oaza, ki sprejme moje misli in občutke, in hkrati kraj, kjer lahko napolnim baterije. Nisem veliko sama in prav gotovo nisem veliko v tišini, a bi rada bila. Naučila sem si vzeti veliko takih trenutkov zato, ker me naredijo srečno. In všeč mi je ugotavljati, da je pravzaprav moja sreča odvisna le od mene in ne od sveta, v katerem živim, ali od ljudi, ki me obkrožajo. To spoznanje mi vsak dan znova vlije moč.

Vir: osebni arhiv

Ne bojim se kopalk

O tem bi lahko veliko pisala. Zdi se mi, da dobimo ženske prav poseben občutek takrat, ko se slečemo in gremo na plažo. Ni nam enostavno. In seveda imamo v glavi vse nepravilnosti, celulit, druge, ki nas gledajo (četudi nas ne) in še kaj bi se našlo. Pa vendar. Kopalke so zame sinonim za prosti čas in malo manj za to, da paradiram pred drugimi. In v najslabšem primeru že vem, da bom našla kotiček daleč od vseh, kjer se bom počutila varno. In v Miamiju bom najraje v središču gneče, a tam je tako, da nikomur ni mar. Meni pa še manj. In, mimogrede, enodelne so za vse te omenjene podvige vedno prava rešitev!

Vir: Pinterest

Kozmetičarka, frizerka in maserka

Ko si mama, lahko kar pozabiš na te storitve. In potem se en dan zbudiš in ugotoviš, da si morda zdaj le na vrsti Ti. Pred poletjem je nujno, tudi zaradi dviga samozavesti. Tako imam ta teden obrede in se jih že zelo veselim. Nisem ravno tip ženske, ki bi salone obiskovala vsak mesec, čeprav vem, da marsikdo misli prav nasprotno. Saj bi jih, a nimam časa in včasih niti volje. Obožujem pa fotografije na Instagramu, ki prikazujejo zelo lepe salone, brezhibno skodrane lase in roke ter manikire, da te kap. Morda tudi zato še bolj cenim svoje trenutke in hkrati mislim, da si ženske premalokrat vzamemo pravico za ta čas, ki je seveda samo naš in s tem ni prav nič narobe.

Vir: Pinterest

Jutranji tek za čistko glave

Sem začela z drugačno rutino in se počutim … utrujeno. Rada bi napisala, da sem super, imam vrhunsko kondicijo in uživam, resnica pa je malo drugačna. Garam. Se potim in težko diham, povrh vsega postanem rdeča kot puran in potem ostanem v takšnem stanju še vsaj eno uro in niti puder ne pomaga. Ampak naredim nekaj zase. In sem zelo osredotočena. Med tekom razmišljam, čutim pljuča in srce, kolena in stopala. Povrh vsega obožujem Parencano, ki teče ob moji hiši in mi je tam vedno zelo prijetno. Imam lepe spomine, ker sem tam sprehajala svojo dojenčico in zanjo iskala vile. Nekako je tako, da je ta gozd moj kraj.

Vir: Pinterest

Čim več narave in manj računalnika

Rada pišem in sem najraje na svetu v stiku z vami. Glitter je moje okno v svet in hkrati način, da se povežem z ostalimi ženskami. S tistimi, ki so mi zelo podobne, in tistimi, ki so popolnoma drugačne. A narava ima povsem drugo moč. Nadzorujem svojo glavo tudi tako, da skušam ostati čim več tukaj in zdaj, kar pomeni, da sem še posebej pozorna na barve, zvoke in vonjave. Tako sem sedela ob reki s srcem, polnim sreče. Morda se vam je zgodilo, ko dobro veš, da ne potrebuješ nobenih novih oblek, šmink ali parfuma zato, da se sestavi popolna slika. In ta popolnost je v tebi.

Vir: osebni arhiv

Drage moje bralke, čakam vas danes ob 20.00 za zadnjo modno oddajo Glitter z Lorello. Potem pa, saj veste, malo oddiha ne škodi.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.