Adijo pigmentni madeži!

Če jih imate, potem prav gotovo veste, kako so nadležni … In res je: težko se jih je znebiti. Jaz sem se s prvim soočila pred mnogimi leti in res je bil problematičen: nad ustnico so se, v času nevarnega solarija, pojavile čudne temne pike, ki so se potem združile in nastal je madež. Tako ljubek, da je izgledal, kot bi imela brke. Da bi se ga znebila, sem naredila vse, a uspešna sem bila šele pozimi, ko ni bilo več sonca in se je stanje kože nekoliko normaliziralo. Seveda je bil madež še vedno tam, le da ni bil tako izrazit in prav vesela sem, da sem lahko pred kratkim testirala novo Nivea linijo Cellular Luminous 630, s patentirano učinkovino LUMINOUS630®, ki zmanjša obstoječe pigmentne madeže, preprečuje nastanek novih in je nežna do kože. Vidni rezultati že v 4 tednih, kar dejansko tudi drži, saj sem že po dveh tednih opazila, da se je madež pošteno zmanjšal in je bila koža na obrazu veliko bolj sijoča, ten pa uniformiran.

Foto: Zen

Pigmentni madeži na obrazu so posledica neenakomerne tvorbe melanina, zato so tudi veliko bolj vidni v toplih mesecih. Melanin je naraven pigment v naši koži, ki skrbi za naravno barvo kože vsakega človeka. Toda različni dejavniki lahko pospešijo čezmerno tvorbo melanina. Najpogostejši sprožilec je nezaščitena izpostavljenost soncu. S staranjem lahko pride do prerazporeditve pigmenta in nastanka tako imenovanih »starostnih peg«. Tudi hormonska nihanja med nosečnostjo ali v menopavzi lahko sprožijo nastanek temnih madežev. Dokazano je tudi, da so madeži lahko vidna posledica vnetij kože, kot so akne. Prav žal mi je, da nisem imela te kreme že v preteklosti, saj bi si prihranila veliko pudra in nerodnih situacij pred kamero ali objektivom.

Foto: Zen

V Nivea liniji Cellular Luminous 630 najdete dva izdelka, serum in fluid. Kot najbrž veste so mi serumi zelo pri srcu zato, ker jih lahko uporabljam pod pudrom in dobro negujejo kožo, predvsem pa niso nikoli mastni. Serum učinkuje na tri vrste pigmentnih madežev: lahki serum zmanjša pigmentne madeže zaradi sonca, madeže, ki se pojavijo med nosečnostjo ali v menopavzi, in starostne pege. Poleg tega preprečuje nastanek novih madežev. Že po štirih tednih vsakodnevne uporabe vidno posvetli pigmentne madeže, po osmih tednih pa vidno zmanjša njihovo intenzivnost. Visoko koncentrirani serum ima lahko teksturo, ki se hitro vpije. Njegova inovativna formula združuje patentirano učinkovino LUMINOUS630® z vitaminom E in hialuronsko kislino, ki aktivira celice in kožne celice spodbuja, da znova tvorijo več lastne hialuronske kisline. Matirni fluid idealno dopolnjuje intenzivni serum. Kožo ščiti pred prezgodnjim staranjem zaradi svetlobe in jo oskrbi z vlago. Za gladko, napeto kožo, enakomeren ten in naraven sijaj.

Foto: Zen
Foto: Zen

V času mojega testiranja se je nepričakovano zgodilo, da je tudi mama nabavila isto linijo; prav slučajno sem jo zagledala v njeni kopalnici. Njene starostne pege so, še posebej na čelu, dokaj izrazite in po redni uporabi so se zelo ublažile. Z leti se koža nedvomno spreminja in zdi se mi, da je boj proti madežem ključnega pomena za to, da čim dlje ohranimo mladosten in zdrav videz. Moja izkušnja z linijo Nivea Cellular Luminous 630 je bila zelo pozitivna, pa ne le zaradi madeža nad ustnico, temveč tudi zato, ker je koža na obrazu postala veliko bolj sijoča in pridobila tisti lep, mladosten in zdrav ten, ki ga obožujemo vse. Zelo priporočam!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

8 komentarjev
 1. Hvala za nasvet!
  Sem že gledala, a Nivea zadnje čase zelo hitro razvija svoje “linije” in ker še nisem porabila zadnjega nakupa, …
  Ampak sedaj pa si bom kupila, da me ne bo sonce “prehitelo”. Hvala! 🙂

  1. Ja, sonce je kar problematično, tudi pri meni. Ampak dobro, da imamo tudi kakšen pripomoček, ki nam v smislu madežev pomaga 🙂

  1. Hm, dobro vprašanje Anita, napisala bom kar tako, kot sem sama zadevo uredila. Serum sem dala na celoten obraz in tako tudi fluid. Serum je zelo prijetno tekoč tako, da se ga odlično razmaže in je super pod pudrom, ni prav nič masten. Da ne bi mešala zraven še kakšno drugo kremo, sem uporabljala le to in je bilo super.

 2. Pozdravljena
  Zelo rada vas gledam po tv in vse vase nasvete in namige.
  Sem sicer ze v zrelejsih letih, tako da se ze pojavljajo starostne pege.Bom pa vsekakor poskusila ta izdelek in verjamem da bom zadovoljna.
  Hvala vam lp Dusi

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.