Ali kratka pričeska dejansko pomladi?

Glede na to, da skoraj od rojstva nosim dolge lase (izjema je bil osmi razred in morda še kakšen preblisk s pažem kasneje), je to prav zanimiva tema tudi zame. S svojimi lasmi imam poseben odnos, podobno kot Samson, zato jih v resnici ne želim striči. Obožujem pa kratke lase in ženske, ki si jih privoščijo. Ta pričeska ni primerna le za tiste, ki imajo lep obraz, temveč tudi za tiste, ki imajo šibke, krhke in redke lase, in seveda za vse tiste, ki se morda ne želijo barvati. Če dobro pomislimo, je kar nekaj igralk, ki se s kratkimi lasmi odlično počutijo in v smislu ženstvenosti ne izgubijo ničesar.

Monica Bellucci

Ko sem brskala po spletu, sem našla zelo zanimivo tehniko, ki jo je izumil angleški frizer John Frieda, tako imenovano Pravilo 5.7 cm. Če želite ugotoviti, ali bi na vas kratki lasje izgledali dobro, naredite enostaven test. Potrebujete svinčnik, ravnilo in ogledalo. Postavite se pred ogledalo, svinčnik postavite pod brado vodoravno, ravnilo pa postavite navpično, Ničla na ravnilu mora biti pod ušesno mečico. Tako svinčnik in ravnilo tvorita pravi kot. Zdaj pa poglejte, kje se instrumenti srečujejo:

Če je meritev manjša od 5,7 cm, je kratka pričeska v redu; če je vrednost nekaj več kot 5,7, je bolje, da stavite na srednje dolgo pričesko, če je vrednost veliko večja od 5,7, je bolje izbrati dolge lase.

To pravilo temelji na širini obraza: širše kot je, manj primerne bodo kratke pričeske.

Foto: BeautyideaStrokovnjaki menijo, da je kratka frizura enakovredna odličnemu pomlajevalnemu postopku. Ko leta minevajo, predvsem pa po petdesetem letu, lasje rastejo počasneje, ponavadi slabijo in se zlahka lomijo. Za to potrebujejo okrepitvene, rekonstruktivne in obsežne tretmaje ter strateške pričeske. Dolgi lasje so v redu, vendar lesketajoči in vitalni, zdravi, dobro je, da so pri obrazu krajši, saj ga tako oblikujejo in ne delujejo težko. Če pa so lasje kodrasti, se je treba kratkim pričeskam izogibati.

Ne pozabite na moč fru fruja in tu se lahko od Monice Bellucci naučimo marsikaj: fru fru ne le skrije gube na čelu, temveč poudari poteze in poskrbi za razgibano pričesko. Da bi se izognili super ravnim in oblikovanim resicam, je bolje, da stavite na nekaj naravnega in lahkotnega. Popolnoma se izogibajte natupiranju in ogromnim glavam, saj gre za videze, ki zelo postarajo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Nekaterim res pašejo kratki lasje, a kljub vsemu se bom držala svojih daljših las. Monica Bellucci je dokaz, da kljub letom, nekaterim daljši lasje bolj pašejo, kot krajši. 😉

  2. Nekatere so res lepe, a se bom kar držala svojih daljših las. Monica Bellucci je dokaz, da kljub letom, ne vsem najbolj pašejo krajši lasje. 😉

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.