Beli lasje so včasih prava izbira

Nikoli mi ni bilo jasno, kakšna je njihova prava barva. Se jim reče bela ali siva? V italijanščini in angleščini je pravi izraz sivi lasje, v slovenščini uporabljamo tudi “beli”, kar se mi pravzaprav zdi zelo lepo in milo. V zadnjih letih se po ulicah sprehaja vedno več belih glav in ta izbira se mi je od nekdaj zdela zanimiva. Oziroma pogumna. Ne gre za to, da bi bila ženska lena, včasih je sicer odraz varčevanja, a načeloma gre prej za spoštovanje in objemanje notranjih sprememb. Da svetu sporočiš, kdo si in kam greš, brez umetnih barv. Bi sama zmogla? Težko rečem, v tem trenutku prav gotovo ne. Angleški Vogue je za junijsko številko postavila na naslovnico Judy Dench, ki je tako postala najstarejša ženska na njihovi naslovnici. Judy jih šteje 85 in izgleda vrhunsko.

Vogue
Vogue
Vogue

Zanimivo, da jo to izbira celo za mlade. Če bi se pri svojih dvajsetih pobarvala v belo, bi me oče najbrž zaprl v garažo, dokler ne bi ponovno imela svoje naravne barve, a trendi se spreminjajo in tako tudi okus. Veliko mladih žensk se raje vidi z belo kot z blond glavo, kar je pravzaprav postalo pravi fenomen. Marsikdaj postane ta bela že rahlo viola, zato ne gre za barvo, ki je ravno vsakdanja ali primerna za vse. Ženska jo mora začutiti in tudi znati nositi.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

A vsaka siva ali bela ni le to. Je veliko več in za pravi učinek vseeno potrebujemo frizerja. Bel las je namreč mat in nima življenja, zato je tudi barva, v popolnoma naravnem stanju, nekoliko neprivlačna. Tiste lepe belo-sive, ki jih opazimo pri IT dekletih (tudi tistih, ki imajo 50+), so delo spretnega frizerja, ki zna dodati srebrno in tako poskrbeti, da so lasje vrhunski.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Bi si ve upale? Zdi se mi, da so ženske z belimi lasmi zelo posebne in zelo pogumne. Zdi se mi, da ne marajo etiket in želijo biti, kar so, brez mask ali pretvarjanja. Če pomislim, da so moški z belimi lasmi šarmantni in me le stare, dobim prav ošpice. Ampak veste, kaj, tudi ta trend se počasi spreminja. In prav je tako.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.