Benedetti Life – nova zgodba Mateje Benedetti

Po vrnitvi iz Londona, kjer je trajnostna modna znamka Benedetti Life prisostvovala svečanosti ob izidu prestižne knjige Rolls Royca in Bentleya »Exploring Extraordinary«, ki sta jo ob svoji stoti obletnici izdala oba izdelovalca avtomobilov in ki na svojih 432 straneh vključuje tudi predstavitev modne znamke Benedetti Life, se slednja predstavlja še z odprtjem spletne trgovine ter razstavnim salonom v Ljubljani. Pred kratkim ustanovljena etična znamka luksuzne mode Benedetti Life je od srede, 19. 6. 2019, dalje ekskluzivno prisotna v modnem salonu Morro Sartoriale v Kristalni palači v Ljubljani, kjer lahko stranke naročijo oblačila kolekcije »Parrots’ Poetry« tudi po meri. Otvoritev razstavnega salona Benedetti Life v Morro Sartoriale sta gostila vedno pozitivna in razpoložena pisateljica, novinarka in okoljska aktivistka Manca Košir ter direktor podjetja Moda Mi&Lan in njegove modne znamke Morro Sartoriale Milan Mörec.

Benedetti Life
Benedetti Life
Benedetti Life

Benedetti Life je trajnostna znamka luksuzne mode neživalskega izvora, ki jo je ustanovila večkrat nagrajena oblikovalka Mateja Benedetti. Modna linija Benedetti Life je nastala kot odziv na vse višjo zavest o uničujočih vplivih hitre mode na okolje, živali in ljudi. S spletnim mestom (www.benedetti.life) je Benedetti Life omogočila sprejemanje prednaročil, s čimer si prizadeva za zmanjševanje zalog in posledično zmanjševanje neprodanih tekstilnih odpadkov. Benedetti Life uporablja izključno nestrupene in ekološke tekstilne izdelke ter proizvodne postopke, ki ne onesnažujejo vode in tal in ne škodujejo zdravju ljudi. V skrbi za kakovost proizvodnega procesa postavlja Benedetti Life življenjske pogoje delavcev v ospredje svoje dejavnosti, zato izdeluje izključno lokalno in „Narejeno v Italiji“. Luksuzna estetika, okoljska ozaveščenost, odgovorno potrošništvo in etične poslovne prakse so temelji, na katerih gradi svojo ustvarjalno pot. S povezovanjem teh štirih področij se vrača k ponovnemu premisleku o tem, kako si zamišljati, izdelovati in prodajati trajnostne in brezčasne modne umetnine, ki presegajo običajno minljivost modnih smernic.

Benedetti Life
Benedetti Life
Benedetti Life

Kolekcija »Parrots’ Poetry« (Poezija papig)

Že od rimskih časov dalje papige, te pisane inteligentne ptice, navdihujejo človeka in mu delajo družbo. Danes so mnoge od obstoječih 387 vrst papig ogrožene, nekatere izmed njih na pragu izumrtja zaradi  uničevanja njihovega naravnega habitata ter nezakonitega trgovanja s pticami. Med njimi najdemo nekatere izmed najlepših in najinteligentnejših vrst: velike pisane are iz novega sveta, govoreče afriške papige, kakaduje in novozelandskega kakapoja. Benedetti Life lovi lepoto teh ptic v svoja oblačila, ne v kletke. Vsa obleke in modni dodatki so izdelani izključno iz ekološko certificiranih tekstilov, saj je največja skrb te znamke namenjena zaščiti okolja, živali in ljudi, vključenih v proizvodni proces.

Benedetti Life
Benedetti Life
Benedetti Life
Foto: Matic Grmek

Na eni izmed prireditev, ki sem jih pred kratkim vodila, sem nosila prav obleko iz te kolekcije. Čudovite barve, lahkoten bombaž in ženstven kroj so me popolnoma prepričali. Prav vesela sem, da poznam Matejo, ker je izredna oseba, tankočutna in zelo predana modi.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Lorella, lucy in natasa zelo bi vam pasala oblacila gospe Benedetti. upam da pride kmalu kaksen skupen fotošuting

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.