Božični trendi na področju dekoracije doma

Pa smo tam, in to z največjim veseljem, kajne? Božič narekuje lučke, piškote, jelko, bleščice, žamet in nasmeh do lune, tako ga vsaj doživljam jaz, ker je najbolj čaroben čas v letu in mislim, da te prav poboža po duši. Podobno kot pri modi imamo tudi tukaj trende: nekateri so zelo klasični in pričakovani, drugi nekoliko bolj sofisticirani in eleganti. Kar drži, pa je dejstvo, da je vedno dobro izbrati samo en slog in ga imeti v celi hiši, s spalnico vred. Seveda že z lučkami lahko naredimo ogromno, če pa iščete kakšno dodatno inspiracijo, so tukaj trendi.

Klasična zlata, rdeča in zelena

Zanimivo, kako se ta trend skozi ponavlja, a nikoli ni dolgočasen. Najbrž zato, ker je božič kot poroka, ki zahteva klasiko, brez katere ne gre in meni je to res všeč.

Pinterest
Pinterest

Popolna belina

Optično poveča prostor, v spomin prikliče sneg (juhu!), pa tud nov list dnevnika, ki samo čaka na našo zgodbo. Bela je zelo aktualna, kot v modi, pa ne le kot podlaga, tudi kot samostojna akterka.

Pinterest
Pinterest

Odbite in originalne barve

Zakaj ne? Od zelene do turkizne, od modre do fuksija, če vam je ta slog všeč, lahko veliko eksperimentirate. Sicer je res, da bo ambient deloval dokaj nasičen in poln vsega, a konec koncev so prazniki tudi to.

Pinterest
Pinterest

Tukaj so tudi pasteli

Zanimivo, ker se pojavljajo prav vsako leto in so vedno aktualni. Za ljubiteljice nežnosti so pasteli prava izbira in poskrbijo za sofisticiran ambient. Na prvem mestu sta letos svetlo roza in modra.

Pinterest
Pinterest

Minimal šik

Kot je všeč Skandinavcem. Drevo je v resnici lahko samo veja ali pa stilizirano drevo, ki je skoraj vedno obogateno z lučkami. Super rešitev za majhen prostor in tudi za ljubiteljice minimalizma.

Pinterest

In veliko kreativnosti

Vedno mi je všeč, če lahko vsaj malo eksperimentiram in dodam nekaj svojega. Božični trendi 2022 puščajo prostor domišljiji in ustvarjalnosti z okraski iz naravnih materialov, kot so listi, vejice, jagode in suho sadje, pa tudi filc, les in pluta. Vrnitev v preteklost, ki daje čar domačemu okolju in umirjenost vsem gostom, s posebnim poudarkom na trajnosti. Iz lesa lahko ustvarite stilizirane figure, male živali in zasnežene hišice, ki jih obesite na božično drevo, medtem ko je z borovimi storži povsem preprosto ustvariti čudovite osrednje elemente, ki so povsem naravni in prefinjeni, a zelo efektni. V sanjski hiši ne smejo manjkati lanterne, svečniki ter stekleni in kristalni okraski, ki poskrbijo za čaroben in sugestiven ambient.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.