Čarobno potovanje na jugu Anglije

Če rečem ali napišem Anglija, bo najbrž prva asociacija London. Velemesto očara s svojimi skrivnostnimi ulicami, odličnimi restavracijami in trgovinami, da te kap. In tukaj je seveda tudi kraljeva družina ter zgodovina običajev in vrednot, ki so nepogrešljiv del te države. A zame je Anglija tudi drugo, najbrž zato, ker sem v mladosti neprestano prebirala knjige Daphne du Maurier, ki sva si jih izmenjavali z mamo. Njeni prizori Cornwalla so jemali dih, prav tako njene junakinje in zgodbe, ki so mi vsakič znova ukradle srce. Resnično sem si želela videti klife, valove, divjo naravo in občutek neskončnosti, ko se prepustiš vetru in sredi ničesar ter hkrati vsega objameš svojega moškega.

Vir: Uniquehomestays.com
Cornwall
Cornwall
Vir: Uniquehomestays.com
Cornwall
Vir: Uniquehomestays.com

Morda se boste zdaj vprašale, zakaj ta uvod. Legitimno vprašanje. Najbrž zato, ker je zame ta stran veliko več kot le moda. In tudi zato, ker rada delim z vami svoj svet, vedno v upanju, da vas bo zanimalo. Torej, Cornwall, kjer se nahaja kar nekaj lepih turističnih hotelov in struktur, a ta prekosi vse in je hkrati kraj, ki bi ga z veseljem obiskala. The beach hut je zelo edinstven objekt, hiša na divjem morju iz leta 1920. Nastala je kot hiša za čaj, si predstavljate? Zelo angleško in super šik. Danes je ta hiša na voljo tistim, ki si želijo filmskih prizorov narave (šušlja se, da je hiša gostila marsikaterega hollywodskega igralca, ki je priromal do sem, da bi imel mir in našel tišino), zasebnost in morda tistim, ki potrebujejo kreativne navdihe. Me ne čudi, da sem prihajajo pisatelji in umetniki zato, da dobijo novo inspiracijo. Tudi sebe vidim v tem kontekstu.

Vir: Uniquehomestays.com
Vir: Uniquehomestays.com
Vir: Uniquehomestays.com
Vir: Uniquehomestays.com
Vir: Uniquehomestays.com

Millook v zalivu Widemouth Bay, kjer se objekt nahaja, je tudi priljubljen kraj za surferje. Predpostavljam si, da morajo biti dovolj nori in dobri, da se spustijo po filmskih, temnih valovih. Me res ne bi čudilo, če bi se iz tega morja dvignila pošast, prav tako mi je jasno, zakaj so tukaj snemali toliko filmov in zakaj je pisateljica du Maurier tako obsedena s temi kraji. Ne vem, če obstaja kaj podobnega na svetu, čeprav prav gotovo drži, da je vsak kraj po svoje lep. The beach hut je kraj iz sanj, najbrž tudi kraj, ki bi ga vsi morali obiskati, vsaj enkrat v življenju. Ker obstajajo kraji s čarobno močjo, kraji, ki snamejo vse maske in duši vračajo pristnost. Kraji, v katerih najdeš ponovno sebe.

Vir: Uniquehomestays.com
Vir: Uniquehomestays.com
Vir: Uniquehomestays.com
Vir: Uniquehomestays.com

In danes je najbrž takšen dan, ko sem si želela malo več časa zase in letenje duše vse tja do juga Anglije. Vesela sem, da mi domišljija to omogoča in vesela sem, da ste tudi ve del te zgodbe.

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.