Čas je za pospravljanje omare

Drage moje, napočil je čas. In ko rečem čas, mislim prav to, kar slutite. Zavihajmo rokave, pošljimo na sprehod družino, umirimo živce in … omara nas čaka! Še vedno mi sicer ni popolnoma jasno, kako je lahko imela moja mama dvojno garderobo. Poletje je bilo pač čas za lahke stvari, ki so šle oktobra ven in v omaro so prišle nove, pač zimske. In prisežem, da garderoba, ki je ni uporabljala, ni bila v kleti, a je magično izginila in se potem ponovno prikazala nekje maja. Mah, skrivnosti pametnih mam. Vem, da je pospravljanje omare nadležna stvar in če smo si vsaj malo podobne, potem je že tako, da tega ne marate. Je pa nujno zlo. Tukaj so moji letni napotki.

Vir: Pinterest

Znebite se odvečnega

Marie Kondo vam bo pomagala s tremi vprašanji: Sem letos ta kos nosila? Mi pristaja? Imam vsaj dva kosa, ki pašeta zraven? Če ste večkrat odgovoril ne, potem je čas, da se kosa znebite. Kruto, vendar resnično.

Podarite prijateljicam

Ali prodajte, ker bo tako veliko lažje. Dobro je, če imate že v mislih nekoga, ki bo lahko vaše stvari sprejel ter jih z veseljem nosil. Če pa se odločite za prodajo, boste še presenečene, kako lahko pravzaprav prodate vse, tudi rabljeno spodnjo majico.

Vir: Pinterest

Omislite si škatle

Ker so lepe in zelo praktične, kar veljajo tudi za otroška oblačila. Škatle so potem lahko nad omaro, pod posteljo ali v omari za stvari, kot so nakit, pasovi, spodnje perilo, nogavice. Zagotavljajo red in so lahko zelo zabavne.

Polikajte stvari

Dobro je, da se, ko naredite selekcijo, prepričate, da so vsi kosi ne le čisti, temveč tudi polikani. Če imate preveč stvari na obešalniku, je tako, da bo vse zmečkano in jih ne boste imele želje nositi. Polikajte in lepo zložite.

Vir: Pinterest

Izberite pravi čas

Ni vedno pravi ali dober čas za pospravljanje omare. Če se nam mudi, ni ok, če nismo same, ni ok, če imamo PMS, ni ok, če smo utrujene, niti slučajno. Najdite torej pravi čas in se lotite dela, ker vam bo uspelo!

Ne bojte se dela

Vas čaka gora oblek? Nič zato. Pospravljanje omare je v resnici tudi veliko zadovoljstvo, ko vam seveda uspe. Zato imejte v mislih samo ta cilj: da boste potem lažje dihale in tudi stvari prej našle, kar je super, mar ne? In vedno uporabite malo instinkta.

Vir: Pinterest

Brez čustvenih izpadov

Saj vem, da imamo vse majice iz gimnazije in kose perila, ki nosijo celo zgodbo, a raje ne. Če vidite, da vam kos ne pride prav, potem ga preprosto dajte naprej. Izjema so le nosečniške obleke, tukaj vas razumem, saj jih imam tudi sama še vedno v omari.

Zapišite kose

Dobro je, če imate dnevnik kosov, kar se morda sliši bizarno, vendar ni. Sama zapisujem celo stajlinge in ko kam grem, vem točno, kaj gre s čim, kar je veliko lažje in hitreje. Tako boste tudi vedele, kje je kaj, kot bi imele arhiv omare. Je zelo praktično.

Vir: Pinterest

Spraznite vse

Vse ven in potem nazaj v omaro. Najslabše je, če spraznite samo en del omare, ker bo tako delo še težje. Morate prav gotovo dati vse ven in potem pridno izbrati kose, ki vam bodo še koristili. Ko je omara prazna, jo dobro počistite, ker se v njej vedno nabere prah.

Vizualni red

Zložite stvari na način, ki bo pritegnil vašo pozornost. Pri meni so denimo pomembne barve, lahko pa so tudi dolžine, sezone, vzorci. Vizualni red je zelo pomemben, ker vam bo olajšal delo pri izbiranju kosov. Če je omara dovolj velika, je smiselno, da razdelite tudi sezone.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

7 komentarjev
  1. Aaaaaa, draga moja, tokrat sem te pa prehitela! 🙂 Nekaj sem dala v reciklazo, nekaj gre v dobrodelne namene. Tako da je ostalo le tisto, kar zares nosim. Na novo sem posortirala po sklopih in obcutek je precudovit! Ocitno je pomagalo tvoje veckratno pisanje o tej tematiki, haha! 🙂

  2. Jooj opravilo, ki meni osebno poje živcev za izvoz. Včasih bi najraje plačala nekoga, ki bi naredil red v sinovi omari in potem naredil čudež še v moji omari. Za svojo rabim skoraj teden časa, ker se počutim kar malo čarovnice, ko je stvar opravljena, to pa zato ker imam čisto premajhno omaro in na vsakem obešalniku visijo 3 ali 4 oblačila. Komaj čakam, da v letu dni dobim garderobo, mogoce bo takrat bolje. Količina oblačil je pa konkretna tudi zaradi nenehnega nihanja kilogramov in dejansko imam vsa oblačila v treh konfekcijskih številkah, ker se mi vedno zgodi, da nekaj dam za naprej pa potem shujšam ali zredim in potrebujem ravno tisto. Mogoče kakšna pametna rešitev za moj problem, da bo red v omari, kot pa zmetat vse ven in kupit dvojne hlače in konec?

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.