Debele jope, ki jih nosimo kot jakne

Hladna sezona brez pletenin bi bila, kot recimo testenine brez dodatkov – znosna, a povsem suhoparna in kratkomalo brezvezna. Ta topla, udobna garderoba zato ostaja fokus letošnje jesenske in zimske modne scene, prav posebno mesto pa tokrat dosegajo tudi jopice in jope. Nabor je resnično pester, vse od tistih crop top, čisto tankih in precej prosojnih modelov, pa vse do tistih dolgih in debelih primerkov, ki poskrbijo, da nas ne zebe niti ob najnižjih jesenskih temperaturah. Slednje pravzaprav ravno zaradi uporabnosti vse raje uporabljamo kot nadomestek prehodnih vrhnjih kosov, kot so usnjene jakne, trenči in podobno.

Pinterest
Chloe
Alanui
Alanui
Alanui
Etro

Izredno fine in elegantne ostajajo etno navdihnjene jope, torej vse tiste s posebnimi, zanimivimi vzorci, ki čudovito pristojijo tako casual kot zelo elegantni podobi, vsekakor pa v sebi skrivajo tudi tako zelo priljubljen retro pridih. Predvsem jih obožujemo v naravnih, mehkih tonih, kot so svetle rjava, bež, siva in nude, letos pa modne ostajajo tudi vse tiste v nekoliko temnejših in močnejših barvah, sploh v črni, modri, oranžni in temno rdeči. Pogosto so tem jopam dodane tudi resice, medtem ko kroji stremijo po udobju in ohlapnosti, zato ta vzorec na pleteninah najdemo tudi pri prefinjenih ogrinjalih.

Pinterest
Prada
Etro
Alanui
Dolce Gabbana
Balmain

Super modne so tudi debele, enobarvne jope, kjer zanimiv vzorec izhaja predvsem iz tehnike pletenja. Tokrat jih najdemo celo z dodatkom umetnega krzna (na primer pri ovratniku in rokavih), zelo pomemben pa je stisnjen pas, s pletenim trakom ali še raje kar z usnjenim pasom. Nenazadnje gre izpostaviti še nekoliko “uradnejše” debele jope, ki jih prav tako nosimo kot vrhnji kos, zelo dobro pa posnemajo podobo in namen blazerja, z dvojnimi gumbi, morebitnim ovratnikom, žepkom in vsem, kar pripada tudi suknjiču. Zelo eleganten kos, ki bo poskrbel tako za toplino in udobje kot samo ženstvenost in urejenost, ki jo sicer iščemo pri manj toplem blazerju.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.