Deset stvari, ki jih ne smete imeti doma

Prebrala sem zelo zanimiv članek o Feng Shuiu ter o tem, katere so stvari, ki poskrbijo, da je naš dom harmoničen in v sožitju z našim življenjem. Hkrati tudi o tem, katere so stvari, ki naj bi jih ne nikoli imeli, ker pokvarijo harmonijo in poskrbijo, da se ne počutimo dovolj dobro. Ugotovila sem, da sama delam kar nekaj napak; lahko temu verjamemo ali ne, a osebno mislim, da se je vredno potruditi, da je prostor, v katerem živimo, nabit s pozitivno energijo in prijeten. Feng Shui nas uči, da ima vsak predmet svojo energijo, zato lahko vpliva na nas. Za vas je tukaj deset napak, ki so zelo pogoste.

Različne ploščice ali različni parket v isti sobi

Da bi bila energija povsod enakomerno razporejena, je pomembno, da izberemo za stanovanje iste ploščice ali parket. Če to ni izvedljivo, moramo paziti, da imamo vsaj v vsaki posamezni sobi ista tla.

Vir: Pinterest

Ogledala v spalnici

Ne vem, kako je z vami, a jaz si ne predstavljam spalnice brez ogledala. Po Feng Shuiu je tako, da ogledala odsevajo energijo, tudi ponoči, zato se lahko zgodi, da se zbudimo utrujeni. Torej idealna naj bi bila spalnica brez ogledal. Če to ni možno, vsaj poskrbite, da nimate nasproti stoječih si (odsevajočih) ogledal, ker zajamejo preveč energije.

Vir: Pinterest

Preveč ostrih kotov

Seveda je tako, da ima miza kote in mnogokrat so ostri, a Feng Shui pravi, da gre za ostrino, ki razbije harmoničnost doma. In če dobro pomislite, je tako, da je dejansko veliko novega pohištva z zaobljenimi robovi; ne samo, da je doma bolj prijetno, temveč tudi bolje izgleda.

Vir: Pinterest

Postelje, pisalne mize in fotelji za vrati

Razlog je preprost: moramo vedeti tudi, kaj se dogaja za nami, zato naj bi vsi omenjeni predmeti stali pred in ne za vrati. Feng Shui pravi, da je dobro vedeti, kdo pride in kdo prihaja iz sobe.

Vir: Pinterest

Televizija v spalnici

No, vsaj na tem področju sem uspešna, ker je nisem nikoli želela imeti. Spalnica je namreč prostor za počitek, televizija je že zato moteči element. Pa ne samo to, prav zaradi televizije se zgodi, da manj komuniciramo in tako izgubimo zanimanje.

Vir: Pinterest

Žalostne slike ali fotografije

Priznam, da mi je kanček nostalgije zelo všeč, a vse kaže, da se dokaj hitro širi po stanovanju, zato raje ne. Po Feng Shuiju je namreč tako, da žalostne slike vplivajo na vzdušje in poskrbijo, da smo tudi sami bolj žalostni.

Vir: Pinterest

Črna posteljnina

Verjamem, da je za nekatere seksi in erotična, a raje ne. Gre za negativno energijo, ki je nasploh povezana s temnimi barvami, spalnica pa zahteva svetle tone.

Vir: Pinterest

Razbiti ali nedelujoči predmeti

Ker se na njih energija dobesedno ustavi. Torej jih popravite ali odvrzite, saj ne služijo nikomur. Takih predmetov je običajno doma kar veliko, malo zato, ker smo leni, po drugi strani pa tudi zato, ker razbijemo in potem pozabimo. To velja tudi za okrušene krožnike in skodelice.

Vir: Pinterest

Postelja tik ob zidu

Mislim, da so skoraj vse naše postelje tik ob zidu, ker smo tako vajeni, ampak v tem primeru je kroženje energije moteno. Postelja potrebuje zrak in veliko prostora pri glavi, sploh med spanjem je pomembno, da energija kroži.

Vir: Pinterest

Mrtve rastline doma ali na balkonu

Rastline so simbol življenja, če umrejo, je zelo pomembno, da jih umaknete in odvržete. Ne imejte jih niti na balkonu ali terasi v upanju, da se bodo pobrale. Zeleno je pomembno, a mora biti zdravo in živo.

Vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.