Detajli, s katerimi naš zgornji del deluje bolj ženstveno

Ni vedno tako, da kos, ki na obešalniku deluje super ženstveno, našemu telesu podarja enak izgled. Pravzaprav se pogosto uštejemo pri tovrstnih spletnih nakupih, pa naj gre za dejstvo, da so naše prsi prevelike ali premajhne, da je dolžina trupa povsem drugačna ali pa so morda naša ramena ožja ali še pogosteje, preširoka. Obstaja kar nekaj rešitev, sploh pri izbiri zgornjega dela, ki zagotavljajo uspeh ter torej vedno znova poskrbijo, da z njimi delujemo kar se da elegantno in ženstveno.

Sweetheart izrez – poznan kot sweetheart neckline, ki ga je letos resnično na pretek. Gre za sprednji del z izrezom okoli prsi, ki na topu ali obleki izžareva prikupnost, hkrati pa poskrbi, da naš prsni koš izgleda, kljub morebitnemu nesorazmerju, popoln. Največkrat ga kreatorji združujejo z napihnjenimi rokavi, golimi rameni in ozkim, poudarjenim pasom. Predlagam, da si privoščite vsaj eno takšno obleko, midi dolžine in v potisku rožic, saj prav ta kos nekako ne pozna omejitev ter ga bomo zato z lahkoto nosile še naslednjih nekaj toplih sezon.

Pinterest
Net-a-Porter

Napihnjeni rokavi so zagotovo postali obvezen element vsake vroče sezone, pravzaprav so do danes stalnica v naši garderobi kar vse leto. Močno dišijo po retro stilu, zato jih na ta način tudi kombiniramo, s širokimi hlačami, minimalističnimi sandali ali še bolje, sandali z debelo platformo ter z nekaterimi preostalimi, tudi tu omenjenimi detajli. Ta hip seveda ostajajo kratki oziroma segajo do komolcev, že to jesen pa jih bomo nosile celo pri pleteninah in plaščih. Vedno znova zagotavljajo, da naše roke izgledajo tanke in daljše, sploh kadar se odločimo za zelo prefinjene in povsem lahkotne materiale.

Pinterest
Net-a-Porter

Pentlja okoli vratu se čudovito prilega zgoraj omenjenim rokavom, a ni vedno nujno, da ju združujemo. Pentlja okoli vratu ženski podobi nekako daje veličino in pokončnost, z njo je naša drža lepša, posledično pa izgledamo super elegantno. Seveda tudi v tem primeru najbolje izpade na bluzi, modna je tudi pri srajcah in oblekah, zanimivo pa izgleda celo pri puloverjih in pulijih. Te vroče dneve jo je dobro vključiti med prosojne bluze in tope brez rokavov, vsekakor pa bomo zelo IN tudi s pisano svileno rutko okoli vratu.

Pinterest
Net-a-Porter

Zelo globok dekolte, o katerem smo prav tako že večkrat pisale, pa vendar, ko je govora o ženstvenosti, pač ne moremo mimo tega detajla. Naravnost zapeljivo deluje takrat, ko v tem kontekstu nosimo srajco ali blazer brez nedrčka, ogromno je tovrstnih oblek in topov, dekolte do popka pa so dobile celo enodelne kopalke. Must have tudi tega poletja so zraven neštete verižice, a seveda pozor, saj ta look pri velikih prsih navadno ne deluje najbolje.

Pinterest
Net-a-Porter
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.