Do lepšega in čvrstega telesa z vadbo XBody

O tem, da v življenju ni naključij, sem se že zdavnaj prepričala in skozi čas ugotovila, da so naše niti tesno povezane, tudi takrat, ko jih ne vidimo. Zanimivo, kako svari pridejo do tebe takrat, ko pustiš odprta vrata ali preprosto podariš misel veselju in mu dovoliš, da stopi v akcijo namesto tebe. Ne želim biti preveč filozofska, a to je bil resničen začetek mojega odnosa z Martino Lenasi, ki mi je pred časom poslala mail in me povabila naj preizkusim njen trening XBody. In prav v tistem času sem razmišljala, da zelo pogrešam odbojko in pandemija je res potolkla vse živo, zdi se mi, da tudi moralo, vmes so soigralci postali očetje in mame, tako da je postal moj priljubljen šport dobesedno skop. Ko sem prebrala Martinino sporočilo, sem takoj vedela, da je prišlo v pravem trenutku in zato sem v hipu privolila.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Pred dobrim mesecem sem jo spoznala in pričela treninge XBody v njenih prostorih na obali, v Pradah (Fit365). Učinek vadbe s pomočjo EMS (elektro mišične stimulacije)/xBody je mnogo več od povečanja in izgradnje mišične mase. Sistem je najnovejši dosežek EMS tehnologije in nudi hiter in varen način vadbe, ki v 20-minutnem treningu omogoča porabo tudi do 4000 kcal. Treninge sem izvajala 2x tedensko po 20 minut, kar prinaša ogromen prihranek časa v primerjavi s klasičnimi treningi. Dejansko imam bolj malo prostega časa in da, postala sem tudi bolj lena, zato noro cenim vse minute, ki jih lahko preživim v družbi knjige ali v gozdu … Prihranek časa za vadbo je torej vedno dobrodošel. S klasičnimi treningi do prvih rezultatov pridemo po 20-25 treningih, medtem ko so z EMS/xBody vadbo rezultati vidni že po 4-6 treningih.  

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vadba je zelo razgibana, saj se dela na različnih napravah, Martina pa je tem dodala še vaje z utežmi, na blazini, z elastiko: a vse skupaj traja vedno le 20 minut. Preden sem začela s postopkom je zmerila mojo mišično maso, maščobo, višino, kilograme ter druge parametre, po desetih treningih pa sem imela povsem drugačne rezultate. Izgubila sem kar nekaj maščobe in pridobila na mišični masi, najbolj me je razveselilo dejstvo, da sem izgubila maščobo okoli trebuha in same veste, kako zna biti nadležna. Pridobila sem na kondiciji in splošno boljšemu počutju: imela sem več energije, bila zjutraj preveč prebujena, zvečer sem mišice tudi dobro začutila, zato sem res trdno spala. Skratka: učinki so bili na več področjih, kar me je zelo razveselilo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Martina se je že med karanteno zelo dobro organizirala z online treningi. Glede na to, da je bilo veliko ljudi doma, je zasnovala vadbo, ki jo lahko shranite na PC in ko ste doma, imate voljo in čas, telovadite kar v dnevni sobi. Vaje so zelo ljubke, nekatere lahko izvajate tudi s partnerjem in otrokom. Gre za 18 treningov po 30 min, poleg tega dobite še recepte za zdravo prehrano in različne predloge. Kar se mi zdi neprecenljivo, je način, kako te Martina motivira in tankočutnost, ki jo izraža kot ženska, ki je v življenju šla skozi različne izkušnje, tudi zelo težke, a je ostala vir neprecenljive energije in optimist na vseh področjih. Ne mislite, da je med treningom vse enostavno, včasih sem imela jezik do dal in steper me je ubil, ampak njene besede so me vedno potegnile gor in mi pokazale pot. Ta človeška plat je, pri vsaki vadbi, še kako pomembna, morda celo bolj kot vse ostalo. Toplo priporočam.

Več o tem na wwww.fit365.si.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.