Eklektični čar vzhodnega Londona

Vzhodni predel Londona velja za enega najbolj zanimivih, nenavadnih in multikulturno obarvanih predelov mesta.

vir: Pinterest

Je popolno nasprotje zahodnega Londona. Čeprav gre za enega revnejših predelov, se je vzhodni London v zadnjih desetih letih razvil v pravo kulturno in umetniško središče. Njegova raznolikost je vidna tudi v modi, ki je navdihujoča, igriva in edinstvena, zato ne čudi, da so tukaj našli svoj dom mnogi priznani modni oblikovalci, med drugimi Roksanda Ilinčič in Christopher Kane.

vir: Pinterest
Vir: Eastofoctober.co.uk

Tukaj najdete številne zanimive samostojne in vintage trgovine, prikupne lokale z zanimivi koncepti, ki vas bodo nadvse prevzeli. V vzhodnem Londonu je resnično moč občutiti svobodo izražanja, ki ga drugod ne boste zaznali na tako visoki ravni. Tokrat želim z vami deliti nekaj meni ljubih lokacij, za katere menim, da jih morate nujno obiskati vsaj enkrat.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

Old Spitafields Market se nahaja le nekaj minut od postaje Liverpool street. Tukaj lahko najdete številne restavracije, lokale, trgovine in tržnico, ki je tudi osrčje dogajanja. Slednja namreč nudi številne stojnice s hrano, umetniškimi deli, unikatnimi in vintage oblačili ter ostalimi ročno izdelanimi predmeti. Old Spistafileds Market je odprt vsak dan v tednu, najbolj pestro dogajanje pa lahko pričakujete od četrtka do nedelje. Čeprav deluje veliko bolj komercialno v primerjavi z ostalimi predeli vzhodnega Londona, menim, da je ta lahko odlična iztočnica za začetek raziskovanja tega predela mesta.

Vir: Ilovemarkets.co.uk – Old Spitafields Market

Nekoliko bolj v notranjosti se nahaja razvpiti Brick Lane, v katerem boste takoj zaznali kulturno in versko raznolikost, po kateri vzhodni London tudi slovi. Skozi stoletja so se tukaj najprej naselili Judje, imigranti iz Irske in Bangladeša, katerih skupnost je močna še danes.

Vir: Evening Standard – Brick Lane

Če želite doživeti utrip te ulice, jo morate obiskati ob nedeljah, ko se odprejo zares atraktivne stojnice. Vsem, ki bi se raje izognili gneči, pa priporočam obisk med tednom. Poleg tega, da Brick Lane slovi po odlični ulični hrani in curry ‘hišah’, vas zagotovo navdušijo številni trendovski lokali, kot na primer Cafe 101, Cereal Killer Cafe, Burro e Salvia, Franze & Evans.

vir: Pinterest
Vir: Osebni arhiv – Franz & Evans

Nujno poskusite tudi dobrote, ki jih nudi slovita židovska pekarna Beigel Bake. Ljubiteljem knjig priporočam obisk knjigarne Brick Lane Bookshop, za živo glasbo in vinilske plošče pa trgovino Rough Trade. Tukaj boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji vintage sloga, saj lahko najdete številne trgovine, ki vas bodo očarale, kot na primer Blitz, Rokit in Hunky Dory Vintage.

Vir: Agoraclothing.com – Blitz
Vir: Pineterest

Vsem, ki imate radi rože, svetujem, da se v nedeljo dopoldne odpravite na sprehod skozi prekrasen Columbia Road Flower Market. Ker je tržnica rož odprta samo en dan v tednu, se gneči žal ni mogoče izogniti, a je kljub temu ulica vredna ogleda.

Vir: Closetlondon.com – Columbia Road Flower Market

Če želite dobiti rože za dobro ceno, potem je najbolje počakati do konca dneva, ko trgovci cene drastično znižajo. Tudi tukaj lahko najdete številne prikupne trgovine, pekarne in lokalčke, kjer si lahko spočijete in uživate v prijetni družbi.

Vir: Redvelvetlonodn.com – Columbia Road Flower Market
Vir: Osebni arhiv – Columbia Road

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.