Eko v laseh

Očistimo svet je misel, ki se nam mnogokrat plete po glavi. Želimo si, da bi bil svet lepši in boljši ter bolj prijazen do ljudi in narave. Ljudje se premalo zavedamo, kako globoko lahko podnebne spremembe posežejo v naše življenje, tako prek varnosti, zdravja, materialnih dobrin kot družinskih vrednot. Že od davne preteklosti so zelene površine človeku vir hrane in surovin. Nenazadnje je gozd prostor za preživljanje prostega časa: v njem se med sprehodom ali tekom sprostimo. Tudi taborjenje na urejenih območjih, kjer je to dovoljeno, je lahko zanimiva izkušnja, ki poglobi človekov stik z naravo. Ob takih priložnostih se moramo zavedati, da smo v gozdu ‘gostje’ v domovanju številnih živalskih in rastlinskih vrst.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Varovati pomeni spoštovati.  Spoštovati okolje pa pomeni ceniti svojo dediščino in ohranjati svojo kulturo. Ekološkega pečata nimajo več le hrana ali hiše, temveč tudi moda: oblačila, obutev in nakit so izdelani v skladu z okoljevarstvenimi smernicami, obenem pa sledijo modnim in estetskim zapovedim. In kako je na področju lepote ter nege las in pričesk? Vsi sledijo novemu eko trendu, ki pravzaprav ni le trend, temveč potreba.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zadnje obdobje je bilo na Srednji frizerski šoli Ljubljana vzdušje polno adrenalina, predvsem pa ustvarjalnosti dijakov tretjih letnikov, ki so kreirali svoje kolekcije pričesk, skupaj s svojimi mentorji. Osem izbranih kandidatov, ki so se kar najbolj približali temi OKOLJE V MOJI ROKI, je sodelovalo s snemalci, stilisti in fotografom, prav tako pa so skupaj s svojimi modeli pridno hodili na koreografske vaje, v upanju, da se na odru predstavijo v najlepši luči. Na zdaj že tradicionalni reviji so prikazali pričeske najbolj nadarjenih dijakov tretjega letnika, ki so se prvič odrsko predstavili širši, med njimi pa tudi  strokovni javnosti. Prireditev je obiskalo veliko znanih slovenskih frizerjev, manjkali pa niso niti tuji frizerski strokovnjaki.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zvezde ustvarjalnega večera so bile: Arta Bafqari, Kaja Jerebic, Melina Zulič, Noka Žujo, Kaja Tomažič, Sara Lindič, Živa Pajnič in Sandi Sever. V tako široki temi, kot je Okolje v moji roki, idej ni primanjkovalo. Zaslediti je bilo ogromno razmišljanja o okolju nasploh, tako globalnem, družbenem kot tudi političnem. Nekateri so razmišljali o ekologiji, ki so jo presenetljivo povezali z dobro hrano, Italijo in zgodovinskem obdobjem renesanso in njenimi znamenitostmi. Vse te svoje ideje so ustvarjalci povezali s pričeskami, ki so jih skupaj s svojimi izkušenimi mentorji, skrbno načrtovali do končne izvedbe.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.