Super, če poznate trende, a ne za vsako ceno

Biti modno osveščen in imeti stil je danes enostavno. Ali tudi ne. Ko prideš v trgovino, si namreč lahko tudi zmeden, kajti imel bi veliko, ne veš pa, kaj izbrati. In mnogokrat je tako, da niti ne vemo več, kaj nam pristaja ali kaj pogrešamo v svoji omari. Moda zna biti zapeljiva in hkrati tudi lažna, saj vas vabi v objem in šele kasneje boste ugotovile, da ga sploh niste potrebovale. In potem je tukaj stil, ki se ga lahko tudi naučite, a nanj glejte vedno v smislu celote, ker bo zahteval določena pravila tudi na drugih področjih. Moj nasvet je, da ste najprej samosvoje, a ne nujno alternativne. Imejte v mislih le, da se s pomočjo mode morate počutiti dobro, drugače gre za igro, ki je popolnoma nesmiselna.

Vir: Pinterest

Super, če poznate trende, a ne za vsako ceno

Vse vam ne bo pristajalo in normalno je, da najdete kose, ki pač niso za vas. Kaj pa če so zelo v modi? Ne pozabite, da stil ni povezan s trendi, temveč s tem, kdo ste, kam greste in kako se počutite. Če torej niste za kolesarske hlače (kdo pa je, se sprašujem?), nič zato, če ne boste oblekle boho stila, tudi prav. Ostanite zveste sebi, samo to je pomembno.

Vir: Pinterest

Pazite na dolžino hlač (in kril)

Prekratke hlače ali preozke, tiste, ki lezejo gor, ko sedite. In prekratka krila, tista, ki jih vlečete dol, ko hodite. To so napake, ki jih ne smete narediti, ker pokvarijo podobo in stil. Če imate težavo s hlačami, širino in dolžino, potem razmislite o tem, da jih naročite šivilji, saj je edino pametno, da so vam 100 % prav.

Vir: Pinterest

Ne bojte se barv

Prevečkrat opazim črnino in ženske seveda pravijo, da se tako dobro počutijo. Jaz mislim, da so temne barve oklep in meja, ki jo postavimo pred svetom. Tako si zagotovimo mir in drugih ne spustimo zraven. Razumem, a ne vedno, povsod in za vsako ceno. Barve so ključnega pomena za dober stil in to velja za vse, ženske, moške, vitke, visoke, majhne, prav za vse.

Vir: Pinterest

Ne živite v oklepu črne

No, podobno kot zgoraj, črna je seveda sofisticirana in nujno potrebna, a ne vsak dan. Veste, da vam svetle barve zabrišejo gube na obrazu in poskrbijo, da izgledate mlajše? In da so barve tiste, ki vplivajo na naše počutje ter nam omogočajo pravo zdravljenje s pomočjo pravih odtenkov? Topla sezona je vsekakor primernejša za tovrstno eksperimentiranje, sicer pa je meni ljubo tudi pozimi.

Vir: Pinterest

Če nimate veliko denarja, nič zato

Denar ne zagotavlja stila, res ne. Poznam kar nekaj žensk, ki so premožne, nosijo Cavallija, Dior, Balenciago in še kaj bi se našlo, a v celoti izgledajo, kot bi prišle direkt iz hribov. Zakaj? Ker stil ni povezan s trendi ali znamkami, povezan je s tem, kdo smo, kam gremo in kaj si želimo. Denar vam vsekakor olajša nakupe, vendar se, v kolikor ga nimate na pretek, lahko še vedno dobro oblečete. Pomembno je, da poznate svoje telo, svoje meje in tudi kroje, ki vas naredijo lepše.

Vir: Pinterest

Razmišljajte globalno

Torej ne le obleka, ker je premalo. Zraven sodijo tudi čevlji, torbica, urejeni nohti, gladka koža, super make-up in odlična pričeska. Gre za celoto, na katero bi morali biti pozorni vsak dan, ne le ob posebnih priložnostih, ko pač gremo k frizerju. To seveda ne pomeni, da bi morale vsak dan obiskati frizerja, saj nimamo časa, moramo pa obvladati lase in make-up ter vedeti, kaj nam pristaja. Ko bo celota delovala, potem bomo lahko govorili o stilu.

Vir: Pinterest

Počutite se dobro

Predvsem v sebi. In to počutje ni povezano z obleko, temveč s tem, da ste srečne. Drage moje, brez tega ne boste dosegle nobenega stila, saj se tesnoba pozna na obrazu, nesreča na telesu, slabe in negativne misli pa povsod. Moj nasvet je, da vsak dan malo zadihate, si vzamete pol ure časa zase, si kupite šopek rož in razpršite najljubši parfum. Se pogledate v ogledalo, močno nasmejete in objamete. Potem bo tudi ostalo steklo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

8 komentarjev
 1. Pri svojem oblačenju vidim, kako lahko nek cenejši kos zgleda dražje, če ga pravilno nosiš, jaz včasih rečem, da dodam vrednost nekaterim oblačilom.

 2. Draga Lorella:),
  Haha sem se nasmejala:), tudi sama nisem za kolesarske hlače pa tudi črna gre lahko na “daljšiiii dopust”, :), se zelo strinjam napisanim. Črna je kar precej “težka” barva in tudi na moje počutje tako vpliva:), jo sicer kdaj pa kdaj imam ampak se raje za barve:), vsaj dokler smo žive Lorella kajne:):)…
  Se pa strinjam s Sandro, da je lahko prav poceni kos zelo lep, če ga nosi oseba na prav način…ah.pa smo spet pri stilu:)…
  Ja Dior “direkt iz hribov”….:)
  Krasen vikend in topel objem,
  Karin

 3. Obožujem članke s takšnimi koristnimi nasveti!
  Ampak najboljši mi je pa zadnji odstavek-kako je dober! Danes po službi grem po sveže tulipane, ki jih bom občudovala ves vikend.
  Meni se zdi najbolj pomembno to, da je ženska v sebi samozavestna, da je zadovoljna sama s seboj, ni obremenjena (s službo, otroci, s svojim izgledom). Takšne izžarevajo posebno lepoto in zraven dober stil je samo še pika na i.

  xoxo

  1. Se popolnoma strinjam! Drugače je pri meni doma polno tulipanov, kupljenih v Hoferju, me že malo čudno gledajo, ker pokupim vse rože in potem odidem z nasmehom. Ker sem naredila nekaj super dobrega zase! Lep vikend oxo

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.