Emily Ratajkowski: več kot le osupljivo telo

Nenavadno zapleten priimek in omamno zapeljivo telo: to je kombinacija, ki jo prepoznamo v Emily Ratajkowski, vrhunski manekenki in igralki. Njena zvezda slave je zažarela, ko je zgoraj brez in v tangicah kožne barve leta 2013 nastopila v glasbenem videospotu Robina Thicka, Blurred Lines. Odtlej je kljub za marsikoga težko izgovorljivemu priimku postala močno priljubljena zlasti v moškem svetu; še posebej so vanjo zagledani Italijani. Na Instagramu se predstavlja kot Emrata in ima več kot 12 milijonov sledilcev. Toda Emily ne moremo zreducirati le na osupljivo lepo telo. Rodila se je 7. junija 1991 v Londonu. Ko je bila stara pet let, sta se starša, Američana, odločila za ponovno selitev v ZDA v San Diego. Oče John David Ratajkowski je slikar s poljskimi in irskimi koreninami, mati Kathleen, profesorica in pisateljica, pa ima za prednike Žide poljskega rodu. Pri 14 letih je Emily podpisala prvo pogodbo z agencijo Ford Models in pozirala za katalog za trgovsko verigo Kohl’s.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nato so sledile reklamne kampanje, modne revije in poziranje za revije z umetniškimi fotografijami, med drugim tudi za “Treats!” z naslovnico, ki ji je spremenila življenje. In prav naslovnica omenjene revije je pritegnila pozornost Robina Thicka in Pharella, ki sta iskala dekleta za videospot skladbe “Blurred Lines”: Emily je bila na avdiciji, ponudili so ji vlogo, ki jo je sprejela, saj brez težav “telo uporablja za umetniške namene”.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Getty Images za Vogue
Vir: Pinterest

Videospot je sprožil ostre kritike, češ da gre za izkoriščanje ženskega telesa; tudi Emily ni ušla negodovanju nad svojo izbiro, toda ne glede na vse je treba priznati, da se je prav po zaslugi omenjenega videospota začela naglo vzpenjati na poti k uspehu. Če odmislimo mično zadnjico in dekolte, ki ga radodarno razkazuje, je razloge za uspeh Emily lepo strnila v svojem profilu: “Manekenka, igralka, aktivistka, oblikovalka”. Vsak posnetek, ki ga deli na @emrata, ji prinaša dobiček in je zelo domišljena metoda, kako obdržati vpliv na spletu: moški si jo želijo, ženske pa bi ji bile rade podobne. Stranke najprestižnejših lepotnih kirurgov želijo take prsi ali popek, kot jih ima ona, ker je konec koncev vsak centimeter njenega telesa posel.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

V tem ni nič mačističnega ali seksističnega, prav nasprotno: Emily se razglaša za zagreto feministko in v resnici je močna in zmagovalna ženska, ki na družbenih omrežjih ne razkazuje zgolj oblin, ampak deli tudi resna razmišljanja – od protestov proti Trumpu do obžalovanja, ker je ne jemljejo dovolj resno kot igralko – pa vse do poslovnih podvigov, kar dokazuje nedavna predstavitev njene kolekcije kopalk  Inamorata Swim.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.