Erik Van Der Veken: mojster čokoladnih dobrot

V butičnem hotelu v centru Ljubljane je druženje ob prazniku vseh žensk pripravil najbolj prodajani kremni liker na svetu Baileys. »Vzemite si trenutek zase!« je bilo glavno sporočilo druženja dam, ki so uživale v čokoladnih pregrehah slaščičarne Torterija, ušesa pa so božali nežni zvoki preigravanja kitare Tima Koresa. Rdeča nit je bila nedvomno čokolada. In Baileys. Pa čokolada in Baileys v kombinaciji in seveda oba tudi kot glavni sestavini božanskih sladic izpod rok slaščičarske umetnice Željke Bohar.

Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar

Pred našimi očmi pa je svoje mojstrsko delo opravil tudi guru izdelave čokoladnih skulptur, pralin in sodnik na prestižnem tekmovanju World Chocolate Master, ambasador Cacao Barry – Erik Van Der Veken. Belgijski čokoladni mojster je pripravil sladko pregreho, čokoladno skulpturo, ki so jo navdihnile prav ženske.

Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar

Čokolada je torej umetnost, ki nas zna zapeljati v drugi svet ter z mehkim okusom nudi užitke, ki so nepopisni. O tem nas je prepričal tudi mojster Erik Van Der Veken, s katerim smo opravili intervju.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.