Gold Collagen: učinkovit pripomoček proti gubam

Izdelke Gold Collagen sem vam že večkrat predstavila; gre za prehransko dopolnilo, ki je izredno učinkovito v boju proti gubam. Znano je, da je kolagen ključnega pomena, zato da je koža prožna, elastična in čvrsta, zato gre v bistvu za beljakovino, ki ne vpliva le na gube, temveč tudi na druge dele telesa ter na splošno na dobro počutje. Kreme in masaže nedvomno pomagajo, vendar je pomembno, da naredimo nekaj za lepoto in mladost tudi na drugačni ravni. O tem sem se pogovarjala z Elizabeto Jevnikar, vodjo prodaje pri znamki Pharmagold in diplomirano kozmetologinjo. Več o celotni zadevi si lahko preberete na www.pharmagold.si.

Foto: www.maticerzen.si
Foto: www.maticerzen.si

Kakšna je vloga kolagena v našem organizmu in zakaj je tako pomemben na področju lepote ter v boju proti gubam?

Kolagen je beljakovina, ki jo najdemo v naši koži, sklepih, kosteh, mišicah, in drugih tkivih. Daje jim trdnost in oporo. Kolagen je tisti, ki je odgovoren za mehkost in napet videz mlade kože, pa tudi za zdrave lase in močne nohte. Večina sprememb, ki jih opazimo na koži, ko se staramo, izvira iz dejstva, da telo že pred 30. letom starosti začne »izgubljati« kolagen – njegova sinteza se namreč zmanjša, razgradnja pa poveča. Struktura kože zato ni več taka, kot je bila, vlakna so slabše organizirana, na obrazu opazimo linije ter gubice, koža pa izgubi čvrstost. Z nadomeščanjem kolagena v obliki prehranskih dopolnil lahko telesu pomagamo vzdrževati nivo kolagena oziroma ublažiti njegov upad.

Zakaj so izdelki Gold Collagen tako revolucionarni ter kako konkretno delujejo?

Prehranska dopolnila Gold Collagen so nekaj posebnega zaradi edinstvene mešanice aktivnih sestavin, ki jo vsebujejo. Tekoča oblika izdelkov zagotavlja učinkovito absorpcijo teh sestavin v tankem črevesu, ki se nato porazdelijo po tkivih in tam delujejo. Kolagen v izdelkih je hidroliziran – lahko si predstavljamo, da s posebnim postopkom “narežemo” dolge verige kolagena na krajše peptide, ki so dovolj majhni za prehajanje barier v našem telesu. Ti peptidi stimulirajo celice fibroblaste v koži ter hondrocite v sklepih, da proizvajajo nov kolagen, elastin ter hialuronsko kislino. Slednja je prisotna tudi kot aktivna sestavina v izdelkih za dodatno povečanje hidratacije kože. Poleg tega pa izdelki vsebujejo še številne vitamine, minerale in antioksidante za zagotavljanje maksimalnega učinka.

Vir: Osebni arhiv
Gold Collagen

Kdaj lahko opazimo prve rezultate?

Rezultati uživanja izdelkov Gold Collagen so seveda odvisni od stanja posameznikove kože, las ter nohtov, od življenjskega sloga ter prehranskih navad. Glede na rezultate kliničnih študij pa lahko v splošnem zaključimo, da izboljšanje v hidrataciji kože opazimo po 3 tednih vsakodnevnega uživanja izdelkov Gold Collagen. Če z uživanjem nadaljujemo, po skupno 6 tednih opazimo zmanjšanje gubic ter linij, po 9 tednih pa povečano elastičnost kože. Za zanesljivo dosežene vse želene rezultate se svetuje 12-tedensko uživanje izdelka. Vsak posameznik se glede na svoje potrebe nato odloči, ali bo z uživanjem nadaljeval, prenehal ali naredil kratek premor.

Gold Collagen je prejel tudi več nagrad in je zato svetovno priznan izdelek. Kje pa ga najbolj uporabljajo?

Drži, številne nagrade izdelkov Gold Collagen so odraz njihove kakovosti ter jih uvrščajo visoko na lestvico tovrstnih prehranskih dopolnil. Na sam razvoj izdelkov Gold Collagen je imel velik vpliv japonski pristop k mladostni in sijoči koži. Prehrana je namreč bistven del vsakodnevnega lepotnega režima Japonk. Na osnovi načela, da smo, kar zaužijemo, je bilo tako prvo tekoče dopolnilo Gold Collagen javnosti predstavljeno pred 6 leti v Veliki Britaniji, kjer so izdelki te znamke še danes množično uporabljani. Velik trg predstavlja tudi Italija, poleg tega pa so izdelki dostopni v več kot 20 državah drugod po Evropi ter svetu.

Gold Collagen
Gold Collagen

Linija Gold Collagen ponuja različne izdelke, v čem se razlikujejo ter komu so namenjeni?

Temeljni program tekočih lepotnih dopolnil zajema PURE Gold Collagen®, Gold Collagen® FORTE ter ACTIVE Gold Collagen®. Vsi izdelki pomagajo spodbuditi naravno sintezo kolagena, se spopadajo z vidnimi posledicami staranja ter pripomorejo k povečanju hidratacije kože. Linija PURE je namenjena spopadanju s prvimi znaki staranja, linija FORTE je obogatena z edinstveno kombinacijo antioksidantov in se svetuje po 40. letu starosti, ko so znaki staranja bolj izraziti. Linijo ACTIVE pa se priporoča tistim z bolj aktivnim življenjskim slogom, ki želijo poskrbeti tudi za zdravje mišic in sklepov – med drugim ti izdelki namreč vsebujejo hondroitin, glukozamin ter L-karnitin.

Glede na to, da ste diplomirali iz kozmetologije, me zanima, kakšni so trendi na tem področju ter kaj vse lahko naredimo, da smo danes čim dlje mlade in lepe?

Menim, da se danes bolj kot “anti aging” poudarja “healthy aging” (torej zdravo staranje), kar zelo pozdravljam in sem prepričana, da je pravilen način pogleda na staranje. Vsi se staramo, to je dejstvo in prej ko ga sprejmemo, srečnejše smo. Energijo za obremenjevanje raje vložimo drugam – poiščimo način, da se bomo starale na zdrav način in da se bomo v svojem telesu ter svoji koži počutile dobro tudi čez desetletje, dve, tri. Poskrbimo za zdravo prehrano, gibanje ter čim manj stresen način življenja. Kljub hitremu tempu si ne pozabimo vzeti časa zase – razvajajmo se, pijmo veliko vode, v rutino nege kože vključimo vlažilne izdelke ter zaščito pred UV žarki, svojo prehrano pa dopolnimo z ustreznimi dodatki, ki bodo prispevali ne le k našemu lepšemu izgledu, pač pa tudi k splošnemu boljšemu počutju.

 

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.