Grace Kelly, nepozabna ikona odličnega stila

Če dobro pomislimo, nam je svet do sedaj podaril kar nekaj stilskih ikon. No, žensk s stilom in smislom za eleganco je kar veliko in super, da je temu tako, nekatere pa so znale tudi premakniti mejnike in lansirati trende že zato, ker so se nekje pač pojavile. Z novo jakno, drugačnim krilom, z velikimi gumbi ali obleko, v slogu princese. In takšna je bila tudi Grace Kelly. Ko sem zadnjič pripravila oddajo na  temo njenega stila, sem se prav zagledala v stare fotografije. In tudi zdaj, ko jih imam pred seboj, ugotavljam le eno: vse obleke in modne kombinacije bi lahko nosile še zdaj, čeprav je res minilo veliko let.

Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty

Grace je bila vedno čudovita in zanimivo, kajti ko danes zagledam kakšno poročno obleko, ki mi je noro všeč, vedno vzkliknem: ala Grace! Zame je prav ona simbol elegance in brezhibne mode, tista, ki je bila dejansko za ženske in zato, da poudari njihove postave. Skupaj z Audrey sta poskrbeli, da so se rodile rdeče preproge, kot jih poznamo danes. V času, ko so se ženske nehale preoblačiti trikrat na dan, si je Hollywood ponovno zaželel sanje in našel jih je v dveh dekletih. Drugačnih, a s skupno ljubeznijo do mode. In ne le to. Grace ni bila princesa le na velikem platnu in po službeni dolžnosti, saj je kot igralka odigrala marsikateri lik, bila je princesa tudi v realnem življenju, monaška in poročena z Rainierjem.

Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty

Njuna zgodba je bila pravljična, prav nič drugačna od oblek, ki jih je nosila. Svila, krila z visokim pasom, moški kostim, lepi plašči in potem zelo bogata serija oblek za rdečo preprogo, vedno v slogu graciozne princese, a brez dekoltejev, brez kratkih dolžin brez seksi note. Kot dokaz, da si lahko še kako privlačen, četudi si popolnoma pokrit. Najbrž je prav Grace poskrbela, seveda skupaj z drugimi ikonami tistega časa, za jope z lepimi gumbi in mehko volno, zato, da so vse ženske sanjale o super ozkem pasu, ki ostaja še danes simbol lepe postave.

Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty

Skozi čas se je vsekakor spremenila, postala je gospa, a vedno sofisticirano prijetna in po svoje zelo mila. Zanima me, kje je končala njena zbirka rut ter ali je še veliko njenega v dvorcu, ker včasih je tako, da gredo te stvari v muzej in potem se mi zdi, da izgubijo življenje in identiteto. Čeprav pravijo, da ji je Charlotte Casiraghi zelo podobna, ker nedvomno drži, ostaja Grace edinstvena. Princesa, pa ne le zaradi naslova, temveč zato, ker je bila takšna v duši.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.