Hotel Majer’ca: pravljica v Bohinju

Priznam, da Bohinja ne poznam. In nasploh je tako, da mi je ta del naše čudovite in zelene Slovenije nekoliko tuj. O njem pa sem slišala ogromno in skozi pripovedi prijateljice Irine se mi je zdelo, da ga kar dobro poznam. A včasih je lepota narave tako divja in nora, da ne potrebuje besed. Ko si na pravem mestu, preprosto začutiš in potem ni poti nazaj. Zato je zdaj na seznamu mojih želja za leto 2020 novo poglavje, ki ima ta naslov: Več Bohinja v dobri družbi.

Bohinjsko jezero
Hotel Majer’ca
Hotel Majer’ca
Hotel Majer’ca

Za Hotel Majer’ca sem izvedela slučajno, saj sem visela na Instagramu in odprla njihov profil. Ker sem tik pred tem gledala super cozy, lesene hišice v ZDA, sem bila prepričana, da je tudi Majer’ca onkraj luže. Nakar me je prešinilo, da gledam slike čudovitega objekta v Bohinju. Ni bilo druge izbire, kot da se napotim k družini in si od bližje pogledam to lepoto, v samem srcu naše dežele.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Rada bi napisala, kaj me je najbolj prevzelo, a v resnici ne vem. Vsekakor magičnost, čistost, sodobnost in lepota sob, saj imajo nekatere celo privatno savno. Potem terase in balkoni, ki koketirajo z zasneženo naravo in ti jasno dajo vedeti, da te tukaj ne bo prav nihče zmotil. Zelo ljubke so se mi zdele notranje stopnice v sobah, ki peljejo v mansardne prostore, s strešnim oknom in hribi na dlani. Sediš na postelji in ne veš dobro, ali gre za poster ali za realno sliko.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

In potem kulinarika. Že po kavi mi je bilo jasno, da v kuhinji nesramno dobro vedo, kaj delajo. Saj veste, zaradi italijanskih korenin je pač tako, da ne morem reči, da je vsaka kava odlična, ker ni. Ko pa sem nadaljevala s hrano, sem si želela, da ne bi končali. Vse je bilo vrhunsko, od gobove juhe do ajdovih krapov. Čudovita družba in veliko smeha dobrih ljudi me je spremljalo ves dan.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Bohinj je največje naravno stalno jezero v Sloveniji. Štiriindvajset naselij, nanizanih v dolini in nad njo, skriva čudovito bogastvo preteklosti, radoživost sedanjosti in skrivnost prihodnosti. V Bohinju je narava najbolj čudovita, človeku vzame dih, zato je sama pozicija Majer’ce toliko bolj dragocena. Hotel, ki je plod sodelovanja slovenskih arhitektov in oblikovalcev, s svojim unikatnim in premišljenim dizajnom stremi k modernemu, s prepletom tradicionalnega. Nahaja se na robu vasi Stara Fužina v neposredni bližini jezera.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Tukaj vam bo vsak kotiček pripovedoval svojo edinstveno zgodbo. In tako kot se zgodi vsakič, ko lahko vsaj za kakšno uro ustavimo čas, boste ponovno našli sebe.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Čudovito; moji davni spomini in seveda lepa, prelepa narava. Tako lepa in tako prizemljena. Hvala ga.Lorela za vse kar nam lepega dajete, neglede na temo. Lepo pozdravljeni in vse dobro v novem letu na vseh področjih. Jana

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.