Kako lepo zaviti božična darila

Najprej nasvet: pozabite na darilne vrečke v smislu, da potem ne boste zavijali. Darilne vrečke so zelo lepe, a najbrž je tako, da je odpiranje darila s pentljo, šumenje papirja, odlepljanje lepilnega traku in branje čestitke veliko lepše. Naj še dodam, da je zavijanje paketa že skoraj terapevtska stvar, če si zanj vzamete dovolj časa. Iskanje pravega papirja, ki je seveda skladen s trakom, priprava pentelj, zlat lepilni trak ali takšen z božičnimi podobami, pisanje majhnega sporočila … vse to je ritual, ki nenazadnje govori o času, ki ste ga porabili za osebo, ki ji je paket tudi namenjen.

@matea_halilovic
@bisous.fee
@ourlovelystories

Prvi korak: nabavite skladne stvari

Ker bo tako veliko lažje. Če torej greste v papirnico, nabavite trakove, pentlje, škatle in papir, ki govorijo isto zgodbo. Tega je tudi pri nas na pretek in prav lepo se je igrati s temi dodatki. Prevladujejo zlata, zelena, rdeča in bež. Za moške ne pozabite na črno, saj običajno najbolje ne razumejo papirja z jelenčki in zvezdicami.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ne pretiravajte z obdelovanjem papirja

Včasih so bile v modi tiste pahljače s papirjem, ki je bil prepognjen na harmoniko. Prav tako pakiranje v obliki bonbona in podobno. No, zdaj tega ni več. Minimalistično je čisto ok in dovolj je, če je že papir lep. Seveda če so oblike zelo neharmonične, je potem lažje, da vse skupaj date v darilno škatlo, vanjo pa nujno položite nekaj božičnega ali tankega papirja. Vse skupaj zaprite z barvitim lepilnim trakom ali božično nalepko in ne pozabite na čestitko!

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nalepke in lepilni trakovi

Vse to ni le za otroke. Božične nalepke so v resnici super koristne, običajno so okrogle in jih uporabljamo zato, da dobro zapremo paket ali jo preprosto dodamo na papir, ki morda ni tako poseben. Lepilni trak ima podobno funkcijo in nadomešča navadni trak. Zelo pride do izraza, če je papir enobarven.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Dodatki: retro špagice, vejice, zvezde

Nikar ne pozabite, da je paket predvsem plod vaše domišljije. To pomeni, da nanj paše prav vse, kar vam sugerira srce. In ne, nikoli ni preveč. Vedno se mi zdi čudovito, kako znajo nekateri zavijati pakete in nam tako pričarati nekaj čarobnega. Seveda je hitreje, če greste v parfumerijo in vam vse skupaj pripravijo, a čar vsega je na pol izgubljen. Darilo ni le tisto, kar se nahaja v paketu, je tudi sam paket ter kako ga predstavite.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ne pozabite na majhna pisma za imena

To je res zelo ljubko in ta pisma so noro lepa! Kupila sem jih celo z mini adventnim koledarjem in okenci, ki se odpirajo! Letos so zelo aktualne gozdne živali, kot so jež, lisica, jelen, medved, zajec in še kaj bi se našlo. Začaran gozd je marsikdaj tema dodatkov za zavijanje paketov in tudi barve sledijo temu trendu.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.