Imam polno omaro in nič pametnega obleči

Ko ste prebrale naslov, ste se najbrž prav videle in pomislile, da je članek za vas. No, v resnici je tudi zame in še za kakšno žensko, ki se najde v tem opisu. Zakaj? Ker smo ženske takšne, ne ravno enostavne in nam zato manjka veliko stvari za popolno garderobo, oziroma je tako, da slednja ne obstaja. Ste se kdaj vprašale, kaj bi vse nabavile, če bi bile milijonarke? Jaz se vedno šalim, da bi naročila tričetrt Netaporterja, a najbrž bi bilo tako, da bi potem našla še kaj drugega ali bi se, katastrofa, naveličala nakupovanja in spet bi našla napako. Moški so tukaj v prednosti, ker so veliko bolj enostavni: nosijo sivo, črno, rjavo in to je to, gredo v trgovino in so po petih minutah že tako naveličani, da morajo ven, in ko samo pomislijo, da jih bomo slučajno zvlekle v drugo trgovino, se hitro odločijo, kaj jim je všeč in kar naenkrat ugotovijo, da jim zadeva dobro pristaja. Izjeme seveda so, a jih ni prav veliko.

Vir: Pinterest

Zakaj se torej dogaja, da imate polno garderobo in nič pametnega obleči? Našla sem nekaj razlogov, ki so povsem moji in morda tudi vaši.

Ni dovolj pospravljeno

Kaos, drage moje, kot bi stale sredi vesolja s planeti, ki krožijo okoli vas. In povrh vsega se vam je pokvarila vesoljska ladja, zato ste zdaj peš. Obup. Pospravite. Zimsko z zimskim, poletno s poletnim, materiali gredo lahko skupaj tako kot podobne barve. Obleke na eni strani, puloverji zloženi, vedno po barvah in podobno velja za spodnje perilo.

Vir: Pinterest

Imate preveč stvari

Jaz je imam prav gotovo in še večja težava je v tem, da mi je vse všeč. Tisto, kar mi ni bilo, je že zdavnaj šlo, kar pa je v omari, mi je pri srcu, iz več razlogov. Eden in poglavitni je ta, da sem hrček, dajem na stran, se navežem in potem mi je neskončno težko. Se prepoznate? Srčno upam, da nisem edini glodalec, ker potem sem že za v bolnico. Rešitev: znebite se oblačil, ni druge, ker težko verjamem, da vam bo vse prišlo prav in boste vse še nosile. Ne boste. In tudi jaz ne bom.

Vir: Pinterest

Imate slab dan

Tudi to se zgodi. Denimo enkrat na mesec, takrat, ko imate “tiste dneve”. Ne vem, kako je z vami, a jaz nisem za nikamor, še frizura mi ne stoji in sem napihnjena, kot bi bila na koncu petega meseca nosečnosti. In potem naj bom dobre volje in polna idej, kaj obleči, pač jih nimam in mi gre vse na živce. Rešitev: vzemite varne kavbojke, še bolj varen črn blazer, superge in lepo torbico, poskrbite nujno za šminko in kavo. Saj bo mimo, vedno je.

Vir: Pinterest

Barve so na napačen način pomešane med seboj

Denimo na obešalniku imate dva kosa, ki prav ne gresta skupaj, posledično ne bosta nikoli izbrana, to drži kot pribito. Zato imejte na obešalniku stvari, ki so kompatibilne: bele bluze skupaj, črne majice skupaj, krila na A skupaj, na drugem pa krila z visokim pasom. To vam bo tudi olajšalo izbiro, da ne boste tavale v temi kot nore, kar se mi zelo pogosto dogaja, a le zato, ker so v trgovini s pohištvom naredili premajhno omaro, očitno je bila namenjena moškemu.

Vir: Pinterest

Na obešalniku je preveč kosov

In potem je vse zmečkano. Meni se dogaja pri bluzah, seveda si zjutraj ob sedmih zaželim tisto, ki je najbolj spodaj in izgleda, kot bi pravkar pišla iz centrifuge. Rešitev (preverjena!): nabavite iste obešalnike, tanke a ne tiste železne iz čistilnice, ker se prehitro deformirajo. Isti obešalniki prihranijo veliko prostora in, v kolikor so kvalitetni, so primerni tudi za plašče.

Vir: Pinterest

Ne veste, kakšen je vaš stil

To pa je težava. Dobro je vedeti, kaj vam je všeč, vsaj približno. In nič hudega, če se okus spreminja, pomembno je, da imate svoj stil. Meni so všeč bleščice (prosim, če ne vrtite z očmi, to sem jaz), pudrasta barva, kamelji odtenki, usnjene jakne, krila z visokim pasom, mrežaste nogavice in žamet. Tega imam na pretek in še vedno kupujem podobne stvari, a najbrž zato, ker dobro definirajo mojo identiteto. Ko torej najdete svoj stil, ste razumele vse in modno življenje bo veliko lažje.

Vir: Pinterest

Okus se vam je spremenil

Morda se vam je v življenju zgodilo kaj pomembnega in se vam je okus spremenil. Podobno kot takrat, ko si ženske omislijo drugo barvo las ali drugo pričesko, ker se je zgodila neka sprememba in se na takšen način soočajo z njo. Rešitev: poskusite ne revolucionirati cele garderobe, ker terja preveč denarja in napora. Vsekakor naredite spremebo, če tako čutite, ker se boste bolje počutile in samo ve veste, kaj pravzaprav potrebujete.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Draga Lorella:),
    Kako super napisano, hvalaaaa!, pa še nasmejala sem se do solz:), haha…tudi jaz trenutno v “tistih dneh”, napihnejna kot balon, te pa ubogam in že pijem kavico…ja pa minilo bo tudi, še vedno je.:)..tako prisrčno napišeš, kot da bi stala pred mojo omaro:), padeš dol od smeha draga moja Lorella:),…pa tista o omari:), če je premajhna je verjetno za moškega,haha, jih pa imaš na zalogo…pa si nas spet pocrkljala pa še dobre nasvete dala…to je naša Lorella:),
    Topel objem v zimsko popoldne, pa lep vikend
    Karin

  2. Lorella, prav imaš, to smo ženske. Pri meni doma popolnoma isto, oblačila imam sicer lepo sortirana po omar, vendar zjutraj ko se je treba obleči izberem vedno komoditeto, omara pa se polni z novimi oblačili in salonarji, ki jim obujem parkrat letno … kaj reči: I love my life 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.