Intervju z Aleksandro Rose: “Noben začetek ni najlažji, je pa potreben za učenje in napredovanje”

Kot je nekoč dejala modna oblikovalka Coco Chanel: »Če si želiš biti nenadomestljiv, moraš biti drugačen.« In ravno tega vodila bi se po mojem mnenju morali večkrat držati vsi. Odlično se ga drži modna in lepotna slovenska blogerka Aleksandra Rosič oziroma Aleksandra Rose, ki je nov obraz na slovenski modni sceni. Najbolj me je navdušila s svojimi mladostnimi ter igrivimi stajlingi in osebno noto, ki je pri njej zares močna in opazna. Edinstvena, en korak pred ostalimi kreira svojo zgodbo in to deli tudi z nami.

V današnjem času je pravi trend pisanje blogov. Po čem misliš, da se sama razlikuješ od ostalih modnih in lepotnih blogerk?
Mislim, da je glavna in najbolj opazna razlika ta, da s svojimi bralkami vedno poskušam ostati iskrena, osebna. Mislim, da tudi bralke pri mojem blogu vedno začutijo, da poslušajo prijateljico in ne neke avtoritete. Seveda je razlika opazna tudi pri nekem osebnem ˝touchu˝, ki ga vsak posameznik da blogu, pa naj bo to način pisanja, logo ali le pozdrav.

vir: aleksandraroseblog.blogspot.com
Vir: aleksandraroseblog.blogspot.com

Kateri je glavni faktor, ki ga mora imeti dober blog za velik uspeh?
Redno pisanje, vizualno mora biti ˝čist˝, enostaven za pregled, pomemben je pa tudi konstanten stik z bralci preko socialnih omrežij.

Se še spominjaš svojih začetkov? Si imela takrat kakšne ovire in omejitve?
Moj blog je še dokaj mlad in kar dobro se spomnim začetkov in svojih omejitev. Te so se predstavljale s pomanjkanjem prostora, finančnih sredstev, fotografov (brez katerih si sedaj dela več ne predstavljam), obenem pa podpore iz okolice. Mislim, da noben začetek ni najlažji, je pa potreben za učenje in napredovanje.

vir: aleksandraroseblog.blogspot.com
Vir: aleksandraroseblog.blogspot.com

Ljudje imamo velikokrat v sebi veliko dvomov; kaj bi svetovala nekomu, ki si želi ustvariti blog, vendar si ne upa začeti?
To pa še posebej vem, kako je. Moje besede bi bile; dobro premisli, če si tega zares želiš. Premisli, o čem želiš pisati, kaj bo tvoje področje. Ustvari si blog ime, ki naj bo unikatno in prepoznavno, in začni. Z vsakim dnem tudi sama spoznavam, da imajo še tako uspešne blogerke dvome, strahove in prav tu se najde čar, ki nam je vsem tako všeč; z vsakim strahom, ki ga premagaš, rasteš in se učiš nečesa novega.

Od kod črpaš svoje modne in lepotne inspiracije? Obstaja kakšna posebna oseba, ki te navdušuje?
Največ inspiracije dobim iz okolice. Ko hodim po ulici, opazujem tako ljudi kot naravo in arhitekturo. En dan me lahko navduši lokacija, za katero imam v mislih popoln outfit, spet drugič super petke, ki jih vidim v trgovini. Pri takem delu, kot je blog, moraš imeti vedno odprto domišljijo in delo se nikdar zares ne konča. Velikokrat prijateljem že kar presedam, ko že v potisku na mizi v baru najdem inspiracijo in brez prestanka razlagam, kaj bi lahko oziroma kje bi lahko outfit ali pa beauty post poslikala, kako bi ga lahko predstavila bralkam in čemu želim dati v objavi posebno pozornost.

vir: aleksandraroseblog.blogspot.com
Vir: aleksandraroseblog.blogspot.com

Če bi imela na voljo bančno kartico brez limita in bi lahko izbrala le en modni kos, kateri bi to bil?
Za osebo, ki z odločitvami nikoli ne zna, to definitivno ni najboljše vprašanje. Najverjetneje bi si kot ljubiteljica torbic privoščila kakšno brezčasno torbico Hermes v nude ali črni barvi, saj menim, da je to kos, ki ga lahko nosiš zares ob vseh priložnostih in v vseh starostih.

S katerim slogom modnega oblikovalca bi lahko primerjala svoj osebni modni stil?
Tukaj pa ste me dobili, moj slog se spreminja iz dneva v dan in zares vsakič bi lahko omenila nekoga novega.  Edina stalnica in oblikovalka, ki mi je po slogu še najbližje, je Elisabetta Franchi (še vedno imam doma 2 njeni kreaciji, ki ju z veseljem nadenem vedno, ko potrebujem dodatno inspiracijo).

vir: aleksandraroseblog.blogspot.com
Vir: aleksandraroseblog.blogspot.com

Prihaja jesen, katerega modnega trenda se najbolj veseliš?
Najbolj se veselim jaken in sakojev. Obožujem vse, od ˝usnjenih˝ jaken do dežnih plaščev, saj lahko popolnoma spremenijo vsak izgled. Letos je moja omara že polnejša za prelep, črn dust coat ter vojaško zeleno parko, ki jo komaj čakam uporabiti v objavi. Že preprost outfit, sestavljen iz temnih jeans hlač in bele kratke majce, lahko popolnoma spremeni izgled, če čez oblečemo klasičen sako ali pa vojaško zeleno parko. Če dodamo izgledu še kakšen zares udaren modni dodatek, pa izgledamo že kot prave fashionistke.

In še za konec en modni ali lepotni nasvet za bralke Glitterja:
Bodi to, kar si, ne sledi trendom brez premisleka in vedno dvakrat premisli pred nakupom. Izdelek ti je lahko še tako všeč, ker si ga videla na prijateljici, ampak vedi, da je to njen stil in da je na njej prav zato izgledal fantastično, ker ve, kako ga nositi. Pred nakupom vedno pomisli, če bi lahko izdelek vključila v svojo že obstoječo garderobo in v mislih sestavi vsaj 2 ali 3 izglede. Seveda pa si občasno dovoli kakšen kos, ki bo premikal tvoje meje, vendar ne dovoli, da se zapraši v omari, ampak ga poskušaj vključiti v garderobo in narediti za svojega.

vir: aleksandraroseblog.blogspot.com
Vir: aleksandraroseblog.blogspot.com

podpis_natasa2

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.