Intervju z Blanko Slak Rupnik: “Oblikovanje je nadaljevanje mojih sanj”

Blanka Slak Rupnik je eno izmed najbolj prepoznavnih in uspešnih imen na slovenski in tuji blogerski sceni. Njen modni blog Attitude by BSR je prava paša za oči za vse, ki ljubijo modo in obožujejo drzen, unikaten slog oblačenja. Za seboj ima veliko uspehov, a vendar je najbolj odmeven udeležba na tednu mode v New Yorku, kjer je predstavila svojo linijo pokrival po imenu HatsByBSR. Z nami je za bralke Glitterja delila vse o svoji strasti do oblikovanja, svoj recept za uspeh ter načrte za prihodnost.

Poleg tega, da vodite zelo uspešen modni blog, imate tudi svojo lastno linijo pokrival. Kaj vam je najbolj všeč pri oblikovanju?

Tako je … oblikovanje in blog gresta pri meni z roko v roki. Prvo enkratno nadgrajuje drugo in obratno. Oblikovanje je nadaljevanje mojih sanj, nič ni nemogoče, s pravim materialom in škarjami lahko naredim, kar si želim in o čemer sanjam. Tako so nastali turbani točno teh dimenzij kot so sedaj in trakovi z velikimi pentljami v vseh barvah.

vir: www.attitudebybsr.com
Vir: www.attitudebybsr.com

Pokrivala so zelo lep, a vendar zahteven modni kos. Kakšen je vaš modni nasvet za uspešno nošenje le-teh?

Pokrivala so eden izmed najbolj nosljivih modnih dodatkov skozi celotno zgodovino oblačenja, pa vendar se jih sedaj večinoma res poslužujemo le »drzni«, kar v preteklosti ni bilo tako. Uspeh za nošenje pokrival prinašata zgolj samozavest in prepričanje, da ti je kos, ki ga nosiš na glavi všeč ter nadgrajuje tvoj stil in hkrati osebnost. Moje stranke se delijo zgolj na tiste, ki so zaljubljene v pokrivala, in na tiste, ki bi si zelo želele nekaj nositi, vendar nimajo poguma in samozavesti za kakšen naglavni kos.

Kako bi opisali žensko, ki nosi vaše kreacije?

Moja stranka je močna, samozavestna in emancipirana ženska, ki se zaveda moči osebnega stila in modnih dodatkov, ki nadgrajujejo posameznikovo osebnost v družbi že stoletja.

vir: www.attitudebybsr.com
Vir: www.attitudebybsr.com

Če bi lahko izbrali eno osebo na celem svetu, ki bi nosila vaše kreacije na rdeči preprogi, koga bi izbrali in zakaj?

Moj ultimativni ženski zgled v modnem svetu je Mary Kate Olsen. Ona predstavlja polovico mojega najljubšega dizajnerskega dua, znamke The Row. Njen stil ter odnos do mode in modnih dodatkov je ena izmed mojih največjih inspiracij v svetu mode. Večkrat nagrajena osebnost za dizajn in stil ter popolnoma samosvoja, brez možnosti kopiranja.

Ste poslovna ženska in tudi mama. Kaj bi svetovali ženskam, ki so v podobni situaciji?

Biti poslovna ženska in mama je zame recept za uspeh. V poslovnem svetu, kjer je vsak dan nova fronta in polno nepričakovanih situacij, je biti mama najlepše nasprotje, ki mi vsakodnevno daje moč in inspiracijo ter željo po še več. Seveda pa si ne predstavljam niti dneva brez ljubeče in neomejene partnerjeve pomoči. Vsem poslovnim ženskam, mamam: nič nam ne da večje sreče in zadovoljstva, kot če smo uspešni na več področjih v življenju, tako da je potrebno le najti čas in voljo ter združiti najlepše.

vir: www.attitudebybsr.com
Vir: www.attitudebybsr.com

Kaj najraje počnete v prostem času, ko nimate obveznosti?

Preživeti čas z družino na otroških igralih, ob gledanju risank, ali pa preprosto odkrivati nove prelepe kotičke mesta, v katerem živimo.

Živite na Dunaju, ali bi lahko primerjali modo v Avstriji in v Sloveniji?

Modo med Dunajem in Ljubljano bi lahko povezala v smislu, da prevladujeta casual in športni stil, ne preveč vpadljivo in tudi nošenje novih modnih smernic ni ravno na lestvici prioritet. Razlika pa se kaže v blagovnih znamkah, ki jih ti posamezniki nosijo. V Ljubljani prevladuje stil, ki ga ponujajo Zara in podobne verige, medtem ko se na Dunaju nosi veliko več visoko cenovnih blagovnih znamk, tudi med mladimi. Superge iz Zare v Ljubljani so na Dunaju zamenjane za Pradine in torbica Michael Kors je na Dunaju Chanel ali Louis Vuitton. Na daleč pa bi lahko rekli, da gre za podoben sproščen stil.

vir: www.attitudebybsr.com
Vir: www.attitudebybsr.com

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Širjenje bloga na nemško tržišče, kjer me snubijo že nekaj časa, razširitev linije HatsByBSR s še nekaj produkti, linija nakita z dragimi kamni v nekaj letih …

In za konec še en modni ali lepotni nasvet za bralke Glitterja:

Kakorkoli »kliše« se že sliši, pa vendar: bodite samosvoje v stilu, pustite se obleči kot si želite in vam je všeč, ne da bi se ozirale na pritisk družbe. Stil je vseeno tisto prvo, kar človek opazi in s čimer razpreda naprej o vas.

vir: www.attitudebybsr.com
Vir: www.attitudebybsr.com

podpis_natasa2

Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.