Jeseni prihajajo resice

Trend resic si utira pot med najbolj očarljive modne detajle letošnje jeseni. Dolge in bleščeče, v semišu na oblačilih v slogu 70. let, za dopolnitev toplih volnenih kosov ali na torbah in celo čevljih, resice so jesenski must have, brez katerega skoraj ne bo šlo!

Resice imajo zelo dolgo zgodovino, ki sega več kot 3000 let nazaj, ko so jih uporabljali kot okrasni element v Mezopotamiji, kasneje v starem Rimu in tudi pri ameriških Indijancih. V novejši zgodovini so se prebile kot modni pridih v videz deklet iz dvajsetih let 20. stoletja v obliki bisernih, tkanih ali bleščečih okraskov. V 50. letih jih je Elvis naredil za svoj prepoznavni element, kasneje pa so postale emblemi hipijevskega stila in generacije otrok cvetov. Gre torej za 70. leta in boho chic pridih, ki ga obožujemo še danes. V ZDA so se resice prebile v kavbojska oblačila, na primer na škornje, jakne in druge kose, kjer še danes ostajajo klasika.

To sezono se je trend resic prebil na številne modne brvi, od jesenske modne revije Michaela Korsa 2023–2024 do tistih Phillipa Lima, La Pointe, Roberta Cavallija in drugih. Drzen pridih, ki lahko naredi našo jesen edinstveno in samosvojo. Kako to jesen kombinirati resice s stilom? Odgovor je v materialih. Če izberemo oblačilo z resicami iz semiša, se lahko odločimo za boho chic videz 70. let, tako da suknjiče in srajce z resicami kombiniramo z oblačili iz jeansa, od širokih kavbojk do temnih kril.

Bombažni in lahki volneni puloverji z resicami bodo izgledali odlično na srednjesezonskih oblačilih, kot nam prikazuje Motivi. Krila in hlače z vezenimi ali tkanimi kvačkanimi resicami bodo vrh retro obutve, kot so cokle, ki so med najbolj kul trendi čevljev jeseni 2023. Kako nositi obleko z resicami? Osredotočamo se na majhne in nevpadljive dodatke ter enobarvno obutev brez pretiranih presežkov, kot so zimski sandali in koničasta špica.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.