Levinja. Junaška, močna, ponosna, revolucionarna, ženska, ki se nikoli ni bala izzivati ​​konvencij. Mademoiselle Chanel, rojena 19. avgusta 1883 v znamenju leva, je številnim kreacijam dala brezčasen pečat. In mnogokrat je bil ta pečat prav v obliki leva, njenega znamenja, izraz veličastnosti, poguma in moči, ki je hkrati tudi emblem Benetk. Edinstven, skoraj predniški odnos se je lahko rodil le med Gabrielle Chanel in mestom v laguni. Vez, ki jo implicira ta »kralj živali« s ponosnim značajem in Mademoiselle, vraževerna ženska, povezana s simboli, ki je v svojem stanovanju na rue Cambon v Parizu, poleg tarot kart, ljubosumno hranila leve v različnih materialih, velikostih in oblikah. Podobno kot Benetke.

Nova kolekcija Chanel Les 4 Ombres Byzance
Nova kolekcija Chanel Les 4 Ombres Byzance
Nova kolekcija Chanel Les 4 Ombres Byzance
Nova kolekcija Chanel Les 4 Ombres Byzance

Prijateljstvo z velikimi umetniki, 360-stopinjska ustvarjalna izmenjava, lepota mesta in njegovih razgledov. Vsak trenutek je za Mademoiselle vir navdiha. Benetke so magnetne, saj se tu stekajo nebo, kopno in morje in so mozaik vzhoda in zahoda, sestavljen iz razkošnih, intenzivnih, dramatičnih barv. Zlato bizantinskih mozaikov Torcello in bazilike San Marco, velika ogledala, baročne konzole in neizmerni muranski lestenci starodavnih beneških palač bodo za vedno ostali vtisnjeni v spomin Coco Chanel. Postali bodo mood boardi, stilske razglednice, modne note. Pozneje je Gabrielle Chanel celo dala stene svojih stanovanj, zlasti tistega na Rue Cambon, oblaziniti z jutanim platnom, pobarvanim v zlato barvo.

Chanel v Benetkah
Nova kolekcija Chanel Les 4 Ombres Byzance

Danes se Chanel vrača v Benetke in nadaljuje dolgo pot navdiha in lepote, ne le skozi novo kolekcijo Les 4 Ombres Byzance, ampak tudi s ponovnim odprtjem butika Fragrance & Beauty. Po Milanu, Rimu in Firencah je to četrti butik, posvečen svetu lepote v Italiji. Notranjost odseva estetske kode hiše, vendar v sodobnem ključu z diskretno eleganco uteleša bistven dizajn, umerjeno uporabo črne in bele barve ter uporabo inovativnih in trajnostnih materialov. Vstop v butik je popolna potopitev v lepoto.

Komentiraj