Kaj ko bi organizirale vrtno zabavo?

Za zabave na prostem je omejitev dobesedno “samo nebo” … vsaj kar se tiče trendov s področja dekoriranja omizja. Spontanost in razigranost sta skorajda zapovedani, saj gre vendar za zabave in sproščeno druženje na prostem, nikakor ne za formalne dogodke. Za nami so časi, ko se je na vrtnih zabavah streglo na papirnatih krožnikih in v plastičnih lončkih. Če se potrudimo pri pripravi hrane in izboru pijač, je nekako logično, da tudi uživamo, “kot se spodobi” … Prava izbira krožnikov, servirnih posod ter pladnjev in seveda vrčev in kozarcev bo delovala kreativno, a obenem tudi sofisticirano, da si bomo dogodek zapomnili tudi po bogati vizualni izkušnji.

Foto: Zen

Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Vir: Pinterest
Foto: Zen

Krona vsakega omizja so vsekakor elegantni tanki kozarci in kelihi za pijačo. Nikakor se pri njihovi uporabi ne omejujte le na vino, temveč v njih postrezite denimo smutije ali frapeje, seveda ne s plastičnimi slamicami. Mnogo je že bilo napisanega glede pravilne izbire kelihov za vino ter kozarcev za žgane pijače, a pogosto se izkaže, da je samo ena oblika keliha (torej kozarca na tankem peclju) lahko čisto dovolj za postrežbo belega in rdečega vina, v zadnjem času pa se v tovrstnih kozarcih streže tudi popularne koktejle, denimo gin & tonik.

Foto: Zen
Vir: Pinterest
Foto: Zen

Tudi vodo se ob imenitnejših zabavah in druženjih postreže v pecljatih kozarcih, prav tako sadne sokove. Če boste za kozarce in ostalo namizno posodje uporabili brezbarven in popolnoma prosojen kristal, ne morete zgrešiti, saj vam ta ne narekuje zapovedane barvne palete in ga lahko kombinirate s katerokoli barvo. Pričakujte pa nešteto navdušenih pogledov vaših gostov, ki bodo opazili čudovito igro svetlobe, ko se žarki sonca razpršijo na tisoče odsevov kristalnega brusa.

Foto: Zen
Vir: Pinterest
Foto: Zen

Na sredini vsakega omizja, četudi je le družinski piknik, ne sme manjkati aranžma s cvetjem. Tako kot je dandanes jasno, da v floristiki ni strogih pravil, kar se tiče izbire cvetja in ostalih materialov za aranžmaje, je podobno tudi pri izbiri kristalnega namiznega posodja – široke sklede so idealne za v vodi plavajoče cvetove in sveče, šopek sveže nabranega cvetja pa bo še imenitnejši, če bo svoje mesto našel v vazi na podstavku. Poskusite s kombinacijo preprostega travniškega cvetja in bogato dekorirane vaze – bodisi brušene ali pozlačene.

Foto: Zen
Vir: Pinterest
Foto: Zen

Ko pade mrak, bodo na mizi dobrodošle čajne svečke, za katere je priporočljivo, da se nahajajo v steklenih podstavkih, najraje iz kristalnega stekla, saj bo plamen lepo sijal skozenj, obenem pa se bo svetloba lomila na umetelnem brusu in ustvarjala naravnost čarobne odbleske. Kristalni svečniki so zaradi same narave materiala tudi malce težji od ostalih svečnikov, kar zagotavlja večjo stabilnost na mizi, ko nas nenadoma preseneti veter, ki napoveduje poletno nevihto. Glede na to, da je na zunanjih zabavah rdeča nit sproščenost, si tudi pri izbiri stila poenostavite življenje – uporabite več različnih stilov kozarcev, skledic in pladnjev, pri tem pa se ne ozirajte, kakšen je vzorec na prtu ali pogrinjkih. Naj v tem primeru velja “več je več”. In tudi gostom bo zanimivo, ko bodo lahko hitro prepoznali svoj kozarec, saj nihče ne bo imel enakega. Za osnovno vizualno vodilo lahko vzamete elemente iz narave, denimo storže, kamenčke, cvetove sivke, liste bršljana ali morske školjke. Razporedite jih po omizju ter v za to namenjene skodelice ali majhne vaze.

Vir: Pinterest

In za konec še to: vaši prijatelji vam bodo še kako hvaležni, če boste organizirali vrtno zabavo s slogom. Nikar ne pozabite, da z majhnimi stvarmi dokažete veliko pozornost in hhrati tudi ljubezen do ljudi.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.