Kaj ko bi organizirale zabavo na prostem?

Prihaja čas zabav na prostem in dobra novica je, da je omejitev dobesedno “samo nebo” … vsaj kar se tiče trendov s področja dekoriranja omizja. Spontanost in razigranost sta skorajda zapovedani, saj gre vendar za zabave in sproščeno druženje na prostem, nikakor ne za formalne dogodke.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Za nami so časi, ko se je na vrtnih zabavah streglo na papirnatih krožnikih in v plastičnih lončkih. Če se potrudimo pri pripravi hrane in izboru pijač, je nekako logično, da tudi uživamo, “kot se spodobi” … Prava izbira krožnikov, servirnih posod ter pladnjev in seveda vrčev in kozarcev bo delovala kreativno, a obenem tudi sofisticirano, da si bomo dogodek zapomnili tudi po bogati vizualni izkušnji.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Krona vsakega omizja so vsekakor elegantni tanki kozarci in kelihi za pijačo. Nikakor se pri njihovi uporabi ne omejujte le na vino, temveč v njih postrezite denimo smutije ali frapeje, seveda ne s plastičnimi slamicami. Mnogo je že bilo napisanega glede pravilne izbire kelihov za vino ter kozarcev za žgane pijače, a pogosto se izkaže, da je samo ena oblika keliha (torej kozarca na tankem peclju) lahko čisto dovolj za postrežbo belega in rdečega vina, v zadnjem času pa se v tovrstnih kozarcih strežejo tudi popularni koktejli, denimo gin & tonik. Tudi voda se ob imenitnejših zabavah in druženjih postreže v pecljatih kozarcih, prav tako sadni sokovi.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Če boste za kozarce in ostalo namizno posodje uporabili brezbarven in popolnoma prosojen kristal, ne morete zgrešiti, saj vam le-ta ne narekuje zapovedane barvne palete in ga lahko kombinirate s katerokoli želeno barvo. Pričakujte pa nešteto navdušenih pogledov vaših gostov, ki bodo opazili čudovito igro svetlobe, ko se žarki sonca razpršijo na tisoče odsevov kristalnega brusa.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Na sredini vsakega omizja, četudi je le družinski piknik, ne sme manjkati aranžma s cvetjem. Tako kot je dandanes jasno, da v floristiki ni strogih pravil, kar se tiče izbire cvetja in ostalih materialov za aranžmaje, je podobno tudi pri izbiri kristalnega namiznega posodja – široke sklede so idealne za v vodi plavajoče cvetove in sveče, šopek sveže nabranega cvetja pa bo še imenitnejši, če bo svoje mesto našel v vazi na podstavku. Poskusite s kombinacijo preprostega travniškega cvetja in bogato dekorirane vaze – bodisi brušene ali pozlačene.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Ko pade mrak, bodo na mizi dobrodošle čajne svečke, za katere je priporočljivo, da se nahajajo v steklenih podstavkih, najraje iz kristalnega stekla, saj bo plamen lepo sijal skozenj, obenem pa se bo svetloba lomila na umetelnem brusu in ustvarjala naravnost čarobne odbleske. Kristalni svečniki so zaradi same narave materiala tudi malce težji od ostalih svečnikov, kar zagotavlja večjo stabilnost na mizi, ko nas nenadoma preseneti veter, ki napoveduje poletno nevihto. Glede na to, da je na zunanjih zabavah rdeča nit sproščenost, si tudi pri izbiri stila poenostavite življenje – uporabite več različnih stilov kozarcev, skledic in pladnjev, pri tem pa se ne ozirajte, kakšen je vzorec na prtu ali pogrinjkih. Naj v tem primeru velja “več je več”. In tudi gostom bo zanimivo, ko bodo lahko hitro prepoznali svoj kozarec, saj nihče ne bo imel enakega.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.