Kaj obleči, če ste zelo visoke

Izziv, ni kaj, ne samo zame, ker zdaj pišem o tem, temveč tudi za vas, drage moje, ki imate pošteno višino, in ni enostavno. Članek je nastal po pismu bralke, ki me je prosila za pomoč, in povem vam, da jo razumem. Sama sem visoka, a spet ne 180 cm, imam pa kar nekaj prijateljic, ki so moje ljubke žirafice in vem, kako je problematično najti večje čevlje, dovolj dolge hlače ter na splošno, kako zna biti neprijetno gledati vse s ptičje perspektive, sploh moške. In vsakič, ko pomislim na visoke ženske, prikličem v spomin sošolko s faksa, Cristino, noro in divjo, kot nobena, visoko 185 cm in vedno v petah. Nosila je številko 43, ker takrat ni mogla najti čevljev, vsaj v Trstu jih ni bilo, jih je kupovala v Milanu, v trgovini za transvestite. Ko je prišla k meni na obisk, je oče mislil, da sem privlekla najbolj noro dušo z univerze za psihologijo, a meni je bila tako ljuba in lepa, da te višine sploh nisem opazila. Pravzaprav mi je bilo zabavno, kako je vse spravljala v zadrego, sploh na avtobusu, saj smo vsi v hipu postali palčki. A to je njena zgodba, verjamem pa, da se marsikatera ženska sooča tudi z drugimi občutki in ravno ne blesti v svoji koži. Poglejmo torej, kaj obleči, da boste videti lepe in elegantne, hkrati pa tudi malo manj visoke.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kar morate nujno imeti

Verjamem, da imate v garderobni omari že veliko kosov in srčno upam, da so vsi pravi. Če ste zelo visoke, so vaši must have kosi naslednji: maxi obleke (torej do tal in jih seveda nosite s super nizkimi sandali, kar velja predvsem poleti), skinny hlače, dolgi blazerji, veliko pasov (ker tako bolje strukturirate telo in svetu dajete vedeti, kje so noge in kje je trup), škornji do kolen, midi krila, veliki kosi nakita, veliko potiskov, matchy matchy kostimi ali kompleti.

Prepovedani kosi

V bistvu niso ravno prepovedani, saj je vse stvar okusa, a recimo, da vam ne pristajajo … Torej: prekratke hlače ali super mini krila, polovične pete (morate nositi visoko ali nizko), vertikalne črte (ker vas podaljšajo), zelo tanke naramnice (prav tako podaljšajo trup), volančki in naborki (ste previsoke za te podvige), capri hlače (režejo nogo).

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nekaj nasvetov

Na spletu je veliko čudovitih žensk, ki so zelo visoke in znajo zelo dobro nositi modo. Manekenke in tudi igralke, kot je denimo Charlize Theron. Poglejte njihov stil in navdihujte se po njih, vam bo lažje. Skinny hlače so vedno dobra odločitev, četudi so rahlo krajše, nič zato, saj se lahko poigrate prav z robom, ga zavihate in potem obujete lepe balerinke. Če imate veliko nogo, se raje odločite za okrogle oblike čevljev, in ne za špice. Glede čevljev moram povedati, da vam toplo svetujem nakup preko spleta, ker imamo pri nas dokaj slabo izbiro, oziroma izbira je, modeli pa niso ravno vrhunski, kar ste najbrž opazile. Po svetu ni teh težav, obstajajo zelo veliki in lepo oblikovani ženski čevlji, ki ne izgledajo kot za v rudnik, daleč od tega, ter znajo biti tudi ženstveni. Če se odločite za večje kose nakita, kar je seveda dobro, naj bo torbica rahlo manjša. Super je, če ste za močne barve, saj si jih lahko privoščite! Tudi od glave do peta in tudi v matchy matchy različici: kostimi, obleka in jakna, krilo in jakna … Vse je dovoljeno. Lahko gre za velike rože ali pike, pomembno je, da potem najdete pravo obutev: če želite izgledati nižje, je seveda tako, da so nujni ravni čevlji. Izbira ni ogromna, a kot rečeno je na spletu veliko vsega: balerinke, športni copati, moški modeli. Nikar ne pozabite na pasove, ki lepo poudarijo obliko peščene ure. Ve si lahko privoščite marsikaj!

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nikamor brez midi

To je nedvomno vaša dolžina in prav ve ste tiste, ki jo boste odlično nosile z nizkimi čevlji, ker vam pristaja. Vaše kilometrske noge so narejene za midi krila ali obleke, če ste povrh vsega še vitke, potem le stavite na oprijete materiale. Ta ladylike podoba vam je pisana na kožo, na vas bo kar blestela, zato si jo omislite. Za konec še en nasvet: pazite tudi na pričesko, lahko je speta, a nikakor visoka.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.