Kaj obleči, da bi izgledale višje

Tiste, ki nimate težave z višino, lahko oblečete praktično vse, a ženske manjše rasti imajo marsikdaj težavo, ki se lahko začne že pri izbiri obutve: v kolikor je noga zelo majhna, so problematični čevlji s peto, ker težko najdemo številko. Moj nasvet je, da pogledate predvsem na internetu čudovito izbiro petit oblek, kamor sodijo tudi manjši salonarji s peto. Veliko linij ponuja tudi izbor za ženske manjše rasti, običajno gre za zelo lepe, izbrane kose, ki jih z lahkoto kombinirate. Tokrat torej nekaj nasvetov o tem, kako izgledati višje.

Vir: Pinterest

Krajša krila

Seveda podaljšajo nogo, sploh krila do kolen z višjim pasom, ki zelo lepo podaljša figuro. Pozabite na srednje dolžine, sploh na tiste do sredine meč, ker vas skrajšajo. Sicer so v modi midi modeli, v resnici izredno lepi, ampak v kolikor ste manjše rasti, niso za vas. Če se odločite za pencil krilo, nujno obujte visoke pete; ni pa nujno, da nosite platforme, daleč od tega, saj kot veste ne gre za čevelj, ki bi bil zelo eleganten.

Dolge hlače ali vsaj do gležnja

Dolžina hlač je ključnega pomena zato, ker optično podaljša nogo. Za vas so torej najprimernejše dolžine tiste, ki pokrivajo čevelj (gre za hlače, ki jih nujno nosite s petami), ali pa do gležnja. Pozabite na vse baggy ali capri modele, ker povečajo zadnjico in skrajšajo figuro. Seveda to ne pomeni, da jih ne smete nikoli nositi, daleč od tega, le imejte v mislih, kakšen je njihov učinek, odločitev je potem vaša.

Enobarvnost

Enobarvne kombinacije so čudovite, ker podaljšajo figuro, veliko bolj kot kompleti ali kosi z vzorci. Denimo bela od glave do pete je zelo dobra rešitev, podobno velja za pastelne odtenke in tako si boste tudi olajšale delo, saj boste outfit zelo hitro sestavile. Če so vam všeč vzorci, jih le prihranite za čevlje (seveda s peto) ali torbice, ki morajo biti majhne.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vertikalne linije

Hlače z vertikalnimi linijami vas 100 % podaljšajo, je pa tudi res, da morate zelo paziti na model in material, saj lahko hitro spominjajo na pižamo. Kako jih torej izbrati? Dobra rešitev so poletne, svilene hlače s črnimi in belimi črtami; naj padajo gladko in neobremenjeno, stavite raje na mehke modele in ne na zelo oprijete. Visok pas je dobrodošel in ga nujno pokažite! To pomeni, da boste nosile bluzo znotraj, da ostane rob hlač viden.

Male torbice ali srednje

Nikakor ne večje, ker poberejo kar nekaj centimetrov. Manjša kot je ženska, manjša mora biti torbica. Pazite tudi na obliko: ni slabšega od torbice, ki izgleda kot žakelj ali nahrbtnik, ki je bil že 300-krat v pralnem stroju! Ohranite formo, dobra torbica ima svojo obliko in detajle. Stavite na enobarvne kose, ker jih boste največ nosile. Črna je nujna, potem pa pridejo vse ostale.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nude salonarji na špico

Podaljšajo nogo in jih boste nosile toliko kot črne. Niso samo poletni, to je le mit! Oblika naj bo preprosta, peta visoka. Zaokroženi čevlji niso za vas, prav tako raje ne nosite sandal s trakovi, ker skrajšajo nogo, saj se vzpenjajo po gležnju. Vaš čevelj mora biti enostaven, na špico, eleganten in bo idealen za vsa krila, pa tudi za kavbojke.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.