Kaj obleči na poroko

Bralka me je spodbudila, da napišem članek na to temo in z veseljem sem se odzvala. Poroke so prav gotovo zelo poseben obred in to je njihova sezona. Če ste torej vabljene, morda ste celo v vlogi mame ali tašče, priče, prijateljice ali karkoli drugega, je tako, da vam bo izbira obleke vzela kar nekaj časa. Moj nasvet je, da nikar ne razmišljajte v smislu “Bom kupila nekaj, kar bom potem še nosila”, ker na poroko morate iti zelo urejene, elegantne in po svoje tudi posebne, kar pomeni, da ne boste nosile obleke, ki jo boste potem imele v ponedeljek za v službo. Vseeno pa ni nujno, da stavite na tako ekstremne kose, ki so dejansko le “za na poroko”. Za vas sem pripravila nekaj nasvetov, ki naj bodo koristni tudi v smislu, česa ne obleči.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Bela je prepovedana

Ok, to že veste, a vseeno je kar dobro ponoviti. Bela je barva neveste in le njena, kar velja tudi za vse zelo svetle pastelne odtenke, ki so na meji z belo, od roza, rumene do modre. Raje ne.

Vir: Pinterest

Ne bodite preveč športne

Ne razmišljajte o tem, da morate biti udobne. Bonton pravi, da so celo hlačni kostimi prepovedani, ker so preveč udobni. Jaz mislim, da si jih lahko privoščite, denimo v kombinaciji z zelo lepo bluzo ali topom, ne pa v klasični in togi različici. Ne torej črnemu ali sivemu klasičnemu kostimu! Za poroko si morate privoščiti veliko več.

Vir: Pinterest

Imejte v mislih pravila oblačenja

Bonton je zelo jasen. Denimo nikar ne vzemite obleke z valete ali kaj podobnega, ker ni primerna za na poroko. Vem, ste jo nosile le enkrat in je še vedno čudovita, a raje nabavite kaj drugega. S tovrstnimi oblekami se da zelo hitro zgrešiti.

Vir: Pinterest

Kaj torej obleči

Najprej se pozanimajte, kje bo poroka, ker je zelo pomembno, kakšna pravzaprav bo: klasična, elegantna, cerkvena, na prostem. Za cerkev potrebujete en outfit, za civilno poroko je lahko obleka drugačna. Prav je, da imate že na vabilu napisano, kaj se od vas pravzaprav pričakuje in to je navada, ki bi jo moral imeti vsak par pred poroko. Če pa ni nobenih navodil, preprosto vprašajte, da boste o poroki in organizaciji izvedeli čim več. Lahko si omislite: čipko, rože, vse midi dolžine, svetle barve, klobuke, visoke pete. Poskusite biti čim manj v hlačah, jeans je seveda prepovedan in tudi superge niso ravno posrečena izbira. Dobra izbira je kombinezon, pa tudi kostim, ki pa mora biti v pastelnih tonih in izredno eleganten (vedno dodajte pete!). Vsekakor drži, da je zvezda poroke le ena, nevesta, zato je nikar ne zasenčite. Ne pozabite, da ste le gostje, drugi bodo plačali in skrbeli za vas, zato pokažite malo spoštovanja.

Vir: Pinterest

Nekaj glede črne

Pravijo, da je dobrodošla, a osebno se ne strinjam. Na poroki sem imela le eno gostjo v črni barvi in je bila kot vrana. Povem vam, da me ni naredila srečne. Kljub temu, da je mala črna obleka zelo elegantna izbira, menim, da ni za na poroko. Gre za pretemno barvo, ki povrh vsega prikliče občutek nesreče, zato ni prijazno do mladoporočencev. Raje poskusite z barvami, tudi živimi.

Vir: Pinterest

Pazite na čevlje

Če slabo prenašate visoke pete, nujno imejte zraven tudi nizke. A pozor, to ne pomeni superg! Lahko stavite na nižjo peto ali balerinke in vedno je tako, da jih morate imeti nekje v avtu, ne pod mizo, ker se ne spodobi. Zelo dobro je, da imate visoke pete  vsaj takrat, ko bo fotograf v akciji. Tudi same boste bolj zadovoljne.

Vir: Pinterest

Nikar bleščic

Bleščice žal niso primerne. Pravijo, da so na fotografijah z dnevno svetlobo grozne in tudi pritegnejo preveč pozornosti. Ponovno je lahko tako, da užalite neveste, ker boste kot disko kugla sredi dogajanja, torej raje ne. Namesto bleščice poskusite s čipko, ker je bolj prefinjena.

Vir: Pinterest

Ne bodite preveč seksi

Globoki dekolteji in mini dolžine so prepovedane. Nazadnje sem prav slučajno hodila za trumo ljudi, ki so sredi trga sledili nevesti in ženinu, ženska pred mano je imela lahke dolge hlače, nizko krojene, in tangice sredi hrbta. Resnično nisem vedela, kam naj gledam in sem si samo mislila, da so prav gotovo vsi moški zrli v njeno zadnjico. Saj vem, da ve te napake ne bi nikoli naredile, a raje povem …

Vir: Pinterest

Pazite na dodatke

Ne smejo biti preveliki. Super, če ste za klobuk, vendar zelo veliki uhani, ogrlice in prstani so že skoraj prepovedani. Tudi torbice ostajajo nekoliko majhne in večerne. Naj vas vodi eleganca in malo manj želja po tem, da boste opažene. Dobra obleka in odličen make-up tako ali drugače poskrbijo za to, da boste zelo lepe.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.