Kaj vse lahko počnete doma #2

Drage moje, kako vam gre? Slišim različne pripombe, različnih žensk: da so dnevi zelo dolgi in se kar nočejo končati. Da so dnevi zelo kratki, ker imamo doma polno dela. Da so otroci čisto podivjani in še dobro, da je v normalnih okoliščinah šola. Da hoditi v naravo sploh ni slabo. Kjerkoli ste v tem trenutku, vedite, da vsak dan šteje in vse bo na koncu dobro. Pa tu in tam, prosim, ugasnite tv, radio in internet ter poskusite živeti tako, kot so naši starši ali dedki. Zdi se mi, da so imeli veliko manj, vendar so veliko bolje razumeli življenje.

Vir: picjumbo.com

Najslabše je, ko si v tunelu in ne vidiš svetlobe, ko imaš občutek, da konca sploh ne bo. Prisežem in zagotavljam: bo. Je le vprašanje časa, a obeta se nam topla pomlad, kar pomeni, da bo za vse ostale tegobe lažje in zdaj prosim, potegnite ven vse pozitivne misli, ker jih res potrebujemo, glavo gor in ponosno naprej. Ko pomislim, kaj vse sta doživela moja starša med vojno, koliko revščine, agresivnosti, žalosti, potem se takoj zavem, da bomo iz tega prišli tudi mi. Prav gotovo! Tudi danes bi vam rada ponudila nekaj stvari, ki jih lahko počnete doma; nekatere so manj hvaležne, druge so res top, same pa se boste odločile.

Vir: picjumbo.com

Tri stvari, ki jih lahko opravite od doma – in niso mega

 • Pospravite v smeti vse tiste spominke, ki vam nič ne pomenijo. Nosijo slabo energijo in povzročajo blokade v prostoru. Marsikdaj hranimo spominke zaradi vljudnosti, vendar nam sploh niso všeč, nam nič ne pomenijo, po vrh vsega so v prostoru popolnoma out. Saj veste o čem govorim, kajne? Stari konfeti iz poroke, magnetki na hladilniku, obupne vaze in še kaj bi se našlo. Stran.
 • Kakšno je stanje loncev? Jaz sem res veliko v kuhinji in lonci znajo biti prava tegoba. Niso več snežno beli, nekateri so okrušeni, drugih sploh ne uporabljam. Naredite čistko in ko jih boste imele izven predala, počistite še predal (moj predal je zdaj bleščeč, kot zvezda). Dokazano je, da imamo doma preveč loncev, uporabljamo pa samo tri, tako da so ostali praktično nekoristni. Stran tudi s temi.
 • Kaj pa položnice? Mene spravljajo v obup, ker imam omaro, kamor jih mečem in me potem sumničavo gledajo, ko jo odprem. Imela sem položnice, stare osem let, ki zdaj lepo počivajo v zaboju za papir. In imela sem tudi stare pogodbe in dokumente, ki niso več koristni. Vse sem zmetala stran. Ko začneš, je težko, a potem kar gre in si na koncu tako zadovoljen, da bi šel na balkon pet himno, kot Italijani ob šestih popoldne.
Vir: picjumbo.com

Tri zelo lepe stvari, ki so na vrsti prav zdaj

 • Masaža stopal. Je super super sproščujoča in vpliva na celo telo. Koristna je tudi otrokom. Če nimate nobene kreme (v kar seveda zelo dvomim), lahko poskusite tudi z olivnim oljem, ki je mimogrede odlično za suho kožo. Potem pa noge na mizo in prižgite Netflix. Saj vem, da bo ura že pozna, a je neprecenljivo.
 • Poskusite nov make-up. Prav danes mi je bralka pisala in povedala, da je včeraj gledala Dobro Jutro, zato se je oblekla v barve in si privoščila roza make-up. Bravo! To je to! Eksperimentiranje z make-upom je super zato, ker boste takoj začutile, ali je zadeva za vas ali ne. Vse imamo doma tudi barve, ki jih načeloma ne uporabljamo. Jaz imam denimo fascinacijo nad zeleno senčko, a vedno nosim bronz in zlato. Zeleno poskusim jutri, ker sem zdaj že namazana, in to v kombinaciji s temno rjavo, pa vam sporočim, kako je uspelo.
 • Piknik z družino ali same. Ne vem, koliko let sem sanjala o tem, da bom vzela košaro in priredila piknik. Ok, košare nisem imela, sem pa imela nahrbtnik, dve odeji, hrano, kavo in še marsikaj. Celo umetne rože sem vzela s sabo, da bi izgledalo čim lepše! In res smo si naredili dan. Bilo je toplo, okusno, mirno, smešno in čarobno. Peš v gozd, čez reko, potem spet peš in na koncu sredi ničesar, s ptički in lepimi drevesi. Malo sem brala in potem kar zaspala. Verjetno prvič v življenju.
Vir: picjumbo.com

In zvečer je tudi prav poseben trenutek. Samo moj, s knjigo ali revijo, po telovadbi, utrujena, polna misli, a je nekako tako, da je šel mimo še en dan in si želim ostati pozitivna. Ker smo del večjega načrta, ne vemo, zakaj se vse to dogaja, a prav gotovo je razlog in prav gotovo nam bo koristil. Držim torej pesti, da ste dobro, in vesela bom vaših predlogov. Objem.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
 1. Hvala, draga Lorella, za vse zapise v tem času osame. So pravi pobožek na srce. Imam še eno idejo. S prijateljicama si vsak dan pišemo e-pisma, o vsem, kar se nam dogaja, kaj nam je uspelo narediti, kako se počutimo… Pa fotografije s sprehodov si pošiljamo. Zdaj se narava prebuja, tako tiho in spokojno… In cel kup detajlov za fotografiranje nam ponuja. Zanimiva drevesna goba, lepota pomladnih cvetlic, mačice za vrbah, v katerih brenčijo čebele in čmrlji, poglejmo gor v veje dreves, skozi katere sije sonce… Vse dobro tebi, Lorella, vse dobro vsem nam. Objem, Jerneja

  1. O DRAGA JENEJA, KAKO LEPO!!! Sem čisto navdušena, to pa je mega ideja! Se pravi imate prav žensko skupnost! Res ste čarobne. Zdaj se aktiviram tudi jaz! Hvala, ker mi pišete, to mi veliko pomeni…držimo skupaj, bodimo pozitivne, saj bo!!! xoxo

 2. Jaaaa, nadlepo mi je sedeti in pisati pisma, se v duhu povezati s prijateljicama. Kot bi bile skupaj na kavici in modrovale. Sem prav vesela, da vam je ideja všeč, juhu! Držimo se, žensko pleme! Ta čas je dragocen, da iščemo nove poti, spoznavamo sebe, ustvarjalnost se rojeva in povezane smo na drugačen način. Kar je po svoje zelo zanimivo. Maham, draga Lorella. Ostanimo negativne, a v srcu pozitivne. Vse dobro!

 3. Draga Lorella, hvala za kup idej… si me res navdušila, še posebej so mi všeč tiste s spominki in računi… hahhaha….in hvala, ker imaš fokus na koristnih, dobrih stvareh.
  Jaz sem si pred časom kupila akvarel barvice in tudi že komaj čakam, da pridejo na vrsto, zato je super, ker imamo zdaj čas in nič več izgovorov, da česa ne moremo.
  Pa vse imamo kup knjig, ki čakajo na vrsto, tudi pri meni… pa čas, da se še bolj posvetimo svojim hišnim ljubljenčkom, ki običajno komaj čakajo, da pridemo končno iz službe…
  Omenila si, da rada kuhaš, pa te ob tej priliki prosim, če objaviš kak enostaven recept za okusen obrok.
  Hvala še enkrat in vse dobro.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.