Kako dobro kombinirati kratke hlače

Priznam, da se jih tudi sama vedno malo bojim in razlog je preprost: če nisem zagorela, jih bom res težko oblekla, ker imam vedno občutek, da pokažejo vse. A po drugi strani so kratke hlače nujno potrebne, sploh poleti, ko je zunaj zelo vroče in je dobro, če z oblačili in stajlingi čim manj kompliciramo. Seveda niso vse kratke hlače enake, nekatere so prav za na plažo in temu tudi namenjene, druge so nekoliko bolj elegantne, tretje prav šik in tiste najbolj drzne jih bodo nosile s petami. Jaz se držim določenih pravil in jih danes z veseljem delim z vami.

Foto: Zen
Foto: Zen

Naj ne bodo prekratke. Sicer je vse skupaj odvisno od tega, kako se počutite, a kratke hlače ne smejo biti tako kratke, da še zadnjica ni pokrita. To raje prepustimo mladim puncam, ki tovrstno samozavest obvladajo v nulo. V garderobi se torej vedno usedite, da vidite, do kod segajo; če vas pustijo skoraj gole, potem raje ne. Druga stvar je material: kolesarske so sintetične, tiste, ki omogočajo lepe kombinacije, so bombažne ali lanene. Če si želite malo več elegance, potem je dobro, da se poigrate z zgornjim delom, denimo namesto navadne T majice izberete bluzo, kot v mojem primeru, tako dosežete videz, ki ni prav nič športen. V ta namen so dejansko ženske bluze ali lepe srajce top stvar, ki hlače popolnoma spremenijo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Pazite tudi na obutev. Sicer tu in tam videvamo kratke hlače s petami, a je kombinacija v mojih očeh zelo tvegana, veliko bolje je, da obujete nizke pete, športne copate, natikače, balerinke, ker so noge, tako ali drugače, skoraj v celoti gole, torej ni večjih potreb, da vse skupaj poudarimo še s petami. Še en dober trik za večjo mero elegance je ta, da dodamo usnjen pas, ki je denimo v kombinaciji s čevlji ali natikači, temu lahko dodamo celo torbico. Poleti je super rafija, kot 100 % material, ki ga nosimo samo te mesece, jeseni pa ga pospravimo tako, da je kar dobro, če si jo omislimo zdaj.

Nevtralne barve so vedno super stvar in vam bodo pomagale, da ne boste izgledale preveč športno. Tudi nakit odigra svojo vlogo: dodajte bisere in boste vedno na konju! Zame ostajajo kratke hlače zelo lep kos za poletne dni in za takrat, ko sem na dopustu, kot zdaj … Maham vam iz Miamija in pošiljam velik objem.

Moj stajling je sledeč: bluza in hlače Chicwish, natikači Tory Burch, torbica Aldo, prstani Macy in Sezane, rjava zapestnica Maja Maras (ki se ji posebej zahvaljujem, saj mi je zapestnico naredila potem, ko je prebrala mojo kolumno z naslovom Tisto poletje, ko sem se naučila leteti in zato je na njej lastovica …).

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.