Kako dobro opremiti dom z malo denarja

Home sweet home, bi rekli Angleži, in dejansko je dom kraj za dušo in hkrati prostor za sprostitev. Dobro je, če je vse po našem okusu, a marsikdaj imamo občutek, da “tista sedežna garnitura lahko še čaka”, “novi krožniki niso nujni”, “stare zavese so še kar ok” … Morda celo drži, a v poplavi stvari, ki tako ali drugače pridejo v naš dom, je še najbolj pomembno to, da je ambient, ki nas skozi spremlja, lep, čist, urejen in s kosi, ki govorijo o nas ter nas pobožajo po duši. Če nimate na voljo veliko denarja, je nujno, da ga porabite pametno in strateško: najprej si morate prizadevati za nakup nujno potrebnih stvari, torej pohištva za kuhinjo in kopalnico. Trik je v tem, da nadaljujemo postopoma, ker cilj “popolna oprema naenkrat” je res nevzdržen strošek in hkrati dokaj nedosegljiv. Toda kje začeti? Poglejmo, kateri so glavni triki, ki jih je treba uporabiti v praksi, da bi nam res uspelo.

Foto: Zen za Harvey Norman

Kupujte pohištvo, ki ga res potrebujete

Čeprav želite prihraniti čim več, je nekaj stvari, brez katerih preprosto ne morete. Zato morate dobro razmisliti, kaj je res potrebno in brez česa je (vsaj začasno) možno živeti. Med temeljnimi stvarmi najdemo kuhinjo in kopalnico, skupaj z določenimi aparati. Seveda ne smejo manjkati postelja, miza s stoli in fotelj. Tv preskočim, verjemite, da ni nujen pripomoček. Za vse te stvari je seveda treba odšteti nekaj denarja, ampak lahko se zgodi, da bodo z vami leta in leta, zato je nakup tudi smiseln. V Harvey Normanu najdete res ogromno izbiro vsega in super je, ker njihovo pohištvo traja in ni mišljeno le za nekaj let. Torej: dobra investicija.

Naj se vam ne mudi

Naglica je slab svetovalec, prav gotovo na vseh področjih. Ponavljam, najboljši nasvet je, da nadaljujete postopoma. Pomembno je, da kupite vse, kar je temeljno, nato pa občasno vstavite druge elemente.

Odločite se za večnamensko pohištvo

Za minimiziranje stroškov se je treba odločiti za večnamenske elemente, ki ponujajo možnost zagotavljanja več rešitev z nakupom manj pohištva. Najpomembnejši kos tovrstnega pohištva predstavlja stena, ki lahko deluje kot knjižna polica, pa tudi kot podpora za TV ali druge elemente. Vitrine večnamenskega pohištva lahko vsebujejo kozarce, skodelice, krožnike in tako delujejo kot kredenca. V predale lahko shranite dokumente, odeje, zgoščenke in še veliko več.

Foto: Zen za Harvey Norman

Reciklirajmo

Res je, da potrebujemo tudi nekaj novega, a po drugi strani smo v zadnjih časih postali tako leni, da kar vse vržemo v smeti in se niti ne lotimo lepljenja ali popravljanja. To se dogaja tudi zato, ker se v poplavi nizkocenovnega pohištva bolj splača kupiti novo posteljo, kot jo popraviti. A vseeno imajo določeni kosi tudi zgodovino, ki je morda nočemo kar pozabiti. S potrpežljivostjo in domišljijo je mogoče staremu pohištvu dati nov pomen, novo življenje in čar. Na internetu je veliko nasvetov na to temo, malo poglejte, je vredno!

Pomembnost polic

To je podcenjena izbira, ki pa je v primerih majhnega budgeta zelo pomembna. Pravzaprav mora izbira pasti na zelo praktične in vsestranske police, ki lahko držijo vse vrste predmetov, saj so izjemno funkcionalne. Velik pomen ima tudi njihova razporeditev, morajo biti dobesedno strateško postavljene, saj dajejo občutek, da je prostor polnejši in bolj opremljen, kot je v resnici.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.