Kako izboljšati kakovost spanja z metodo Feng Shui

Ni znanost, je pa morda nekaj več: koristen vodnik za pozitivno in harmonično vsakodnevno bivanje. Po feng shuiju ima način, kako si zamislimo svoj dom, vpliv tudi na naš počitek. Katere so torej ključne Feng Shui metode, ki lahko pomagajo izboljšati kakovost našega spanca? Ljudje, ki težko spijo, so tudi žrtve “neravnovesja“, ki ga povzroča izbira pohištva. Pomembno je, da so nočne omarice in svetilke prave velikosti za spodbujanje ravnovesja in harmonije. Objekti, ki se med seboj ne ujemajo, lahko povzročijo zaznavo neenakosti in nestabilnosti, kar ima lahko posledice v vsakdanjem življenju in družinskih odnosih. Še en nasvet: odprta vrata in okna v drugih delih hiše spodbujajo prosto kroženje zraka, kar je super za dober spanec. Strokovnjaki Feng Shuia priporočajo tudi odstranitev vseh ovir za ustvarjanje pozitivnega pretoka energije.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Priporočljivo je, da postavite posteljo obrnjeno proti vratom, vendar pomaknjeno na eno ali drugo stran, s čimer ustvarite diagonalo med vrati in posteljo. S trdnim vzglavjem ob steni bo nastala ureditev dala občutek varnosti in se izognila kakršnemu koli občutku ranljivosti. Pomembno je, da ne delate napak: postelje nikoli ne postavljajte pred vrata, saj je to pravi način, da se boste pred časom počutili še bolj utrujeni. Feng Shui ustvarja nemoteno kroženje “Chi” (energije, ki spodbuja življenje). Prah je po načelih Feng Shuja znak stagnacije energije, zato je dobro opazovati, kje se prah usede. Nered deluje proti zdravju in dobremu počutju ter je magnet za nabiranje prahu vseh vrst. Zato pospravite svojo garderobo, očistite sobe in odstranite neželene predmete, da občutno izboljšate kakovost spanca.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za stene vaše spalnice izberite sproščujoče barve, kot so zemeljski toni, pastelne palete ali nežni odtenki modre in zelene. Ti odtenki ustvarijo pomirjujoč učinek in močno spodbujajo sprostitev. Izogibajte se svetlim in kričečim barvam, ker so lahko preveč razburljive in motijo ​​​​spanec. Tudi šibkejša osvetlitev lahko spalnici zagotovi mirno in prijetno vzdušje. Preverite preveč zasenčene predele in jih osvetlite, saj po načelih Feng Shuija sence upočasnjujejo pretok energije. Tudi umetnine in pohištvo v sobi lahko prispevajo k sprožanju negativnih misli in nočnih mor. Zato izberite umetniška dela in dekoracije, povezane s tišino in spokojnostjo, saj je spalnica namenjena počitku, romantičnim premikom in sprostitvi. Izberite umetniška dela ali podobe, ki lahko vzbudijo vedrino, ravnovesje in harmonijo, temeljnega pomena za ustvarjanje sproščujočega okolja. Priporočilo: izogibajte se uporabi vodnih ilustracij in pretirane dekoracije, ker so vir globokih neravnovesij.

Vir: Pinterest

Strokovnjaki Feng Shuija predlagajo, da iz spalnice odstranite ogledala. Če pa to ni mogoče, je bolje, da se odločite za garderobne omare z vgrajenimi ogledali.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.