Kako izbrati pravi puder

Vem, to je tema za znanstveno fantastiko in dejansko je tako, da mnogokrat zgrešimo. Meni se to kar pogosto dogaja in priznam, da neprestano menjujem pudre zato, ker se odtenek barve na obrazu spreminja, kot rože spomladi. Res. Enkrat sem bleda kot stena, drugič tako rjava, da spet ni za nikamor, vmes pa mavrična. Za lep make-up pa je puder še kako pomemben, v resnici za lep, naraven videz potrebujemo tri stvari:

  • dober puder,
  • maskaro,
  • rdečilo za lička.

Ok, potem dodam še urejene obrvi, bleščilo za ustnice in lepo pričesko, pa smo na konju. A vrnimo se k pudru in poglejmo, kako izbrati odtenek, ki je 100 % primeren za vas in vas ne bo razočaral, vas bo pomladil in hkrati tudi negoval. Pudri sodobne generacije so namreč tudi negovalni in zato sploh ne potrebujete kreme ali seruma, sploh takrat, ko je zunaj še nekoliko bolj toplo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nasveti svetovnih make-up mojstrov so preprosti, a res je tako, da jih mnogokrat ne upoštevamo, saj preprosto pozabimo. Takole sem jih strnila:

  • Odtenke izberite glede na letni čas, ker je v poletnih mesecih koža videti bolj pordela, pozimi pa nekoliko bolj bleda.
  • Nakup pudra, ko imate na sebi že enega in morda celo napačnega, je res velika napaka. Prvi pogoj je, da mora biti koža čista, brez ličil.
  • Čeprav imena odtenkov služijo kot vodilo, jim vseeno ne zaupajte. Pomembno je, da na svoji koži preizkusite puder in se prepričate, da je odtenek res najboljši.
  • Roza, zlat ali bež puder? Pravi je samo tisti, ki se ujema s podtonom kože. Poznavanje vašega podtona je v resnici vse in kako ga prepoznamo? Prvi test je enostaven, na zapestju poglejte barvo žil. Če so modre, je vaš podton hladen, če so vijolične, je nevtralen, če so zelene, je topel.
  • Reflektorji v parfumerijah varajo, svetloba v trgovini ni nikoli prava, zato ne zaupajte umetni svetlobi, nujno morate ven in šele takrat lahko resno preverite, ali je odtenek pravi.
  • Ali je boljša tekoča, kompaktna podlaga ali v prahu? Izbira je odvisna od tipa kože: normalna, mešana, mastna, z nepravilnostmi ali zrela.
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Clinique
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za konec še nekaj. Pomanjkljivosti prekrijemo s pudrom in korektorjem v pravi barvi: ni pomanjkljivosti, ki jih je nemogoče prekriti. Pomislite, da lahko s pravo podlago prekrijete tudi tetovažo, kaj šele, če gre za “nedolžne” mozolje, ogrce, razširjene pore, podočnjake ali kožne madeže.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.