Kako kombinirati šminke in lake za nohte

Kombinacija laka za nohte in šminke se lahko zdi zahtevna, vendar je nujen korak za brezhiben lepotni videz. Za popolno kombinacijo je dovolj minimalen navdih in pa skok v svet barv, ki je sploh poleti zelo dobrodošel. Poleg tradicionalnih nude odtenkov lahko stavite na klasično rdečo, pastelne tone in tudi na kaj nekoliko bolj nepričakovanega, kot sta modra in zelena. Svetovni mojstri ličenja pravijo, da morajo ustnice slediti stilu ličenja, izbranemu za obraz. Nohti veljajo za dodatek zase in se kot taki lahko kombinirajo z obleko, čevlji, uhani. Kdaj torej lahko kombiniramo šminke in lake za nohte? V resnici vedno, ključno pa je, da ne izberemo barv, ki se tepejo med seboj, po drugi strani je dobro, da v kolikor je lak v nepričakovani barvi, ostane šminka zelo blaga. Zmaguje rdeča z rdečo, saj deluje šik in sofisticirano, hkrati je vedno prava za posebno priložnost, kot je denimo večerja pod zvezdami. V dm sem našla kar nekaj inspiracij in se poigrala z različnimi kombinacijami.

Prva kombinacija

Strokovnjaki ličenja pravijo, da je kombinacija šminke in laka največji trend letošnjega leta. Pozimi si omislimo zimske kombinacije, med katerimi je tudi črn lak z rdečo šminko, poleti pa stavimo na naravne ali živahne barve. Za prvo kombinacijo sem izbrala:

  • Trend it up High Shine Lipstick nd 230 Shiny
  • Max Factor Miracle pure lak 232 Tahitian Sunset
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Druga kombinacija

V tem obdobju smo priča številnim lepotnim znamkam, ki vam omogočajo kombiniranje laka za nohte in šminke tako, da ju uskladite in ustvarite popolne mešanice na nohtih in ustnicah. Skladnost ni dolgočasna, temveč zelo elegantna. Za drugo kombinacijo sem izbrala:

  • Trend it up super shine & stay 201
  • S-he volume shine
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Tretja kombinacija

Kombiniranje šminke in laka za nohte je praksa, ki seže kar daleč v zgodovino. Ta trend je še posebej primeren za tiste, ki rade nosite klasične odtenke na svojih nohtih, kot so rdeča, roza, fuksija in vijolična. Za tretjo kombinacijo sem izbrala:

  • S-he quick’n crazy nr. 660
  • S-he perfect nude lipgloss 045
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Četrta kombinacija

Prozorna in nevtralna šminka nam omogoča izbiro med več popolnimi kombinacijami šminke in laka za nohte. Na primer nude šminka z orhidejsko roza nohti ali opazen kontrast s temno indigo manikuro. Lahko pa se odločimo za nude za nohte in ustnice, saj s tem ne bomo nikoli zgrešile. Za četrto kombinacijo sem izbrala:

  • lak Essence swirl pool
  • Bourjois gloss fabuleux 03 rose charismatic
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Peta kombinacija

Na vizualni ravni roke močno komunicirajo z obrazom in v trenutku pogled pade na ustnice in nohte hkrati ter jih takoj primerja. Če se dobro ujemajo, je učinek vau; če pa niso združeni, takoj začutiš disharmonijo zaradi neskladja barv. Za peto kombinacijo sem izbrala rdečo:

  • Pupa I’m sexy
  • Pupa lasting color gel 038
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Tako, to so moje poletne kombinacije in moram reči, da sem res zelo zadovoljna!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Leave a Reply

Your email address will not be published.